✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko vino Chardonnay natur Šoster

13,00 

Nefiltrirano ekološko suho belo vino Chardonnay natur Ekološke kmetije Šošter v povratni steklenici, 0,75 l.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,50 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 000364 Kategorija: Brand:

Opis

Pridelano na prekrasnem območju ljutomersko – ormoških goric to aromatično in okusno vino sodi med nepogrešljivo sestavino slovenske “jeruzalemske” kulinarične kulture. Rodovitnost pokrajine zagotavljata uspevanje najkvalitetnejših ekoloških trt ter iz njih obranega grozdja, ki se prideluje v kvalitetna bela vina Ekološke kmetije Šošter.

Šosterjev Chardonnay je iz “natur” linije njihovih vin, kjer ima glavno besedo pri oblikovanju vin narava, pridelovalci pa s prefinjenimi in minimalnimi posegi le spremljajo naravni proces zorenja vina. Vina natur linije zorijo brez prisotnosti žvepla vse do stekleničenja in niso filtrirana. Skrbno izbrano grozdje se je tekom vrenja maceriralo 4 tedne. Po zaključku fermentacije je vino nadaljevalo zorenje na finih drožeh v hrastovem sodu. Po 18 mesecih pa so vino z minimalnim dodatkom žvepla ustekleničili brez filtracije.

Suho belo vino Chardonnay je kompleksnega, večplastnega okusa, v katerem je zaznati sladek priokus suhega sadja, zelišč in čebeljega voska. S svojo zanimivo aromo se prileže tako mesnim kot zelenjavnim jedem ali siru.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Šoster

Ekološka kmetija Šoster

Na ekološki kmetiji Šoster pridelujejo vino na naravi in človeku prijazen način, brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil, z zavedanjem, da je čista Zemlja naše največje bogastvo.

Njihovi vinogradi ležijo v osrčju Jeruzalemskih goric, ki s svojimi vrhunskimi legami nudijo odlične pogoje za pridelavo belih vin.

Vina pridelujejo kar se da naravno, s spontano fermentacijo na lastnih kvasovkah, zorenjem v lesenih sodih in minimalnimi dodatki sulfitov.

Več …

Vsebuje žveplov sulfit. Vsebnost alkohola je 13,5 %.
Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko vino Chardonnay natur Šoster”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja