Opis
Sladkorni trs uvrščamo v družino trav. Je trajnica, ki vsebuje kar 10 % saharoze in osnovna sestavina v proizvodnji trsnega sladkorja.
V Rifuzlu je na voljo rjavi trsni sladkor Demerara iz Paragvaja, iz kontrolirane ekološke pridelave. Ta sladkor vsebuje velik delež melase, zato njegov okus spominja na karamelo. Zrna so srednje velika, jantarne barve in nepravilnih oblik.
Sladkor je na voljo na rinfuzo in si ga lahko naložiš v svojo posodo ali vrečko.
Uporaba in shranjevanje
Rjavi trsni sladkor lahko uporabiš pri peki peciva, piškotov, tort, pri pripravi pikantnih omak in marinad. Z njim si lahko posladkaš hladne in tople napitke: od čaja in limonade do kave. Prav tako ga lahko uporabiš pri fermentiranju kombuče.
Sladkor shranjuj na suhem, v zaprti posodi. Če se sladkor sprime v kepice, ga lahko z vilico ponovno zdrobiš na posamezna zrnca.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.