Košarica
0,00 € / kg

Eko rjavi trsni sladkor

5,50  / kg

Ekološki rjavi trsni sladkor Demerara na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano.
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Sladkor prispe pakiran v 25 kg papirnati plastificirani vreči.
  • 🇵🇾 Poreklo: Paragvaj.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000501 Kategorija: Brand:

Opis

Sladkorni trs uvrščamo v družino trav. Je trajnica, ki vsebuje kar 10 % saharoze in osnovna sestavina v proizvodnji trsnega sladkorja.

V Rifuzlu je na voljo rjavi trsni sladkor Demerara iz Paragvaja, iz kontrolirane ekološke pridelave. Ta sladkor vsebuje velik delež melase, zato njegov okus spominja na karamelo. Zrna so srednje velika, jantarne barve in nepravilnih oblik.

Sladkor je na voljo na rinfuzo in si ga lahko naložiš v svojo posodo ali vrečko.

Uporaba in shranjevanje

Rjavi trsni sladkor lahko uporabiš pri peki peciva, piškotov, tort, pri pripravi pikantnih omak in marinad. Z njim si lahko posladkaš hladne in tople napitke: od čaja in limonade do kave. Prav tako ga lahko uporabiš pri fermentiranju kombuče.

Sladkor shranjuj na suhem, v zaprti posodi. Če se sladkor sprime v kepice, ga lahko z vilico ponovno zdrobiš na posamezna zrnca.

Logotip proizvajalca Bufo Eko

Bufo Eko

V Slovenskem podjetju Bufo Eko postavljajo v ospredje ekološko pridelavo, saj se zavedajo, da lahko s tem strankam zagotovijo kvalitetno in zdravo hrano. Z ekološkim certifikatom se lahko pohvalijo za čisto vse svoje produkte. Sicer pa pri Bufo del surovin pridelajo v Sloveniji, del pa uvozijo – predvsem tisto, kar pri nas sploh ne raste. Njihova ponudba je zelo široka: od koruznih kosmičev, sojinih koščkov, do raznih oreščkov, stročnic in še bi lahko naštevali.

Pri Bufo Eko naročamo največja pakiranja, ki so pogosto tudi po 10, 20 ali več kg. Tako proizvedemo manj odpadkov, kot bi jih sicer z manjšimi pakiranji.

Več …

Ekološki trsni sladkor 100 %.
Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko rjavi trsni sladkor”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…