Opis
Svilnat tofu je morda večini bolj znan pod imenom silken ali silky tofu. Gre za tofu zelo rahle in mehke teksture, še najbolj podobne čvrstemu jogurtu. Ta, ki ga imamo v Rifuzlu je izdelan iz samo treh sestavin: ekološke soje pridelane v Avstriji, vode in koagulanta, ki deluje kot nekakšno sirilo. Za razliko od čvrstega tofuja, svilnat tofu ni najboljši vir beljakovin, je pa zelo uporaben v kulinariki in v pripravi različnih jedi.
V Rifuzlu je svilnat tofu na voljo po 230 g v steklenem kozarčku, ki pa ga dobavitelj žal ne sprejme nazaj. Vseeno nam ga lahko vrneš, da ga bomo ponudili drugim strankam v uporabo.
Uporaba in shranjevanje
Svilnat tofu lahko z žličko miso paste v blenderju spremeniš v okusno omako. Uporabiš ga lahko za osnovo pri pripravi zelenjavnega kiša, še posebej dober je tak s hokaido bučo. In seveda ne moreš zgrešiti z azijsko hrano, saj ga lahko dodaš v juhe, v stir fry,..
Rifuzlarke pa smo navdušene nad tem receptom za kakijev čokoladni puding: v blender daj mehek in zrel kaki in dodaj enako količino svilnatega tofuja. Dodaj mu še pravi kakav in cimet po okusu in vse skupaj zblendaj. Mešanico razdeli po kozarčkih, na vrh dodaj pražene lešnike ali druge oreščke in za par ur postavi v hladilnik. 😛 Samo da veš, možnosti za uporabo je neskončno.
Tofu shranjuj v hladilniku. Po odprtju kozarec dobro zapri in porabi v čim krajšem času.
Zanimivost
Izdelava svilenega tofuja se precej razlikuje od izdelave bolj čvrstega tofuja. Priprava čvrstega tofuja je zelo podobna pripravi sira, svileni tofu pa se strdi šele v končni embalaži. Pri tem ne nastanejo grudice, kar mu daje to posebno mehko in rahlo strukturo.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.