🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko sveža domača skuta Kukenberger 500 g

4,00 

Eko sveža domača skuta iz kislega kravjega mleka senene prireje 500 g Kukenberger.

Šifra: 000660 Kategorija: Brand:

Opis

Sveža domača skuta je izdelana iz kislega ekološkega mleka senene prireje. Je rahlo kisla, aromatična in mazljiva. Za fermentacijo je uporabljenega le malo sirila. Je brez konzervansov, umetnih arom in barvil. Je zelo nasitna, kot malica pa je priljubljena tudi med otroki.

Uporaba in shranjevanje

Z domačo svežo skuto iz senenega mleka se lahko lotiš peke zavitkov, bureka, gibanice. Lahko si jo z medom in svežim sadjem zmešaš v hitro malico.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.

Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Veš kaj je seneno mleko? Dajejo ga živali, ki se v glavnem prehranjujejo s senom in ne s silažo. To pomeni, da imajo pozimi na jedilniku seno (in nekaj malega močnih krmil), poleti pa se pasejo. Seneno mleko ima v primerjavi s konvencionalnim mlekom dokazano ugodnejšo maščobnokislinsko sestavo in vsebuje več esencialnih maščobnih kislin. Vsebuje tudi več vitamin E in β-karotena.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko sveža domača skuta Kukenberger 500 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja