🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko suhe marelice

7,90  / kg

Suhe marelice iz ekološke pridelave Odlično, na rinfuzo.

Šifra: 000683 Kategorija: Brand:

Opis

Obožuješ suho sadje, a ti nepotrebna plastična embalaža in nezdrave sestavine predstavljajo oviro pri nakupovanju? Sedaj v Rifuzlu najdeš ekološke suhe marelice brez dodatkov, ki te bodo s svojim polnim, sladkim okusom zagotovo prevzele!

Ker so marelice sušene na naraven način in so brez dodatkov, so temnejše rjave barve.

Država porekla je Turčija. Na rifuzo-zato le pridi na obisk v Rifuzl in si napolni svoj škrnicl ali posodico s suhimi marelicami polnega, naravnega okusa!

Uporaba in shranjevanje

Marelice so odlične kot zdrav prigrizek tekom dneva, v kolikor potrebuješ dodatni “boost” energije, z njimi popestriš sladice in peciva, izdelaš energijske ploščice ter celo pripaviš slastne domače kompote in marmelade!

Tule je le nekaj receptov, kako lahko uporabiš suhe marelice:

V nekaterih receptih, kjer potrebuješ marelice za “osnovo”-(npr. pri izdelavi energijskih ploščic, marmelad, namazov, omak, presnih sladic), za kar morajo biti mehkejše-jih za nekaj ur namoči v vodi ali skuhaj, da se “napijejo”, da boš z njimi lažje delal-a, packal-a in modeliral-a.

Shranjuj v tesno zaprti embalaži, najbolje v stekleni (saj je steklo eden boljših materialov, ki ohranja aromo in kakovost izdelka!), v temnem, suhem in hladnem prostoru.

Lahko vsebuje sledove arašidov, oreščkov, glutena in sezama.

Po odprtju čimprej uporabi. Uporabno najmanj do datuma, odtisnjenega na deklaraciji izdelka.

Zanimivost

Marelice-sestrične češenj in sliv-rastejo na košatih drevesih, ki dosežejo tudi do 12 metrov. Sušijo se v sušilnih tunelih, po navadi se jim pa za ohranitev svoje značilne oranžne barve dodaja žveplov dioksid. Njihov izvor naj bi segal na Kitajsko ter v Armenijo, kasneje pa so jih rimljani in grki iz Azije prinesli vse do Evrope, kjer so zaslovele zaradi svojega odličnega okusa in zdravilnih koristi. Pridelava marelic je danes najbolj razširjena v Turčiji, Iranu in Uzbekistanu, od koder se izvažajo na evropski trg. Iz njihovih koščic se stiska tudi olje, ki je pri kozmetični uporabi namenjeno vlaženju kože.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko suhe marelice”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja