Opis
Špageti. Tako močno ste jih pogrešali, da smo jih enostavno morali dodati v ponudbo! Ti so iz ekološke pšenične durum moke in vode, brez jajc in mlečnih izdelkov. Durum pšenica je rumenkaste barve in vsebuje več beljakovin in več glutena od navadne pšenice, ima pa nižjo vsebnost škroba. Pogosto se jo uporablja za peko kruha, pripravo palačink in raznih drugih test. To isto vrsto pšenice se uporablja tudi za pripravo bulgura in kuskusa.
Špageti so sušeni počasi in pri nizkih temperaturah, kar zagotavlja značilen okus in ravno pravšnji “al dente” ugriz.
V Rifuzlu jih dobiš na rinfuzo. V mislih imej, da so špageti dolgi (približno 30 cm) in lomljivi, zato prinesi primerno veliko in trdno posodo.
Uporaba in shranjevanje
Špagete pripraviš tako, da jih v slanem kropu kuhaš 8 minut. Nato jih odcediš in takoj postrežeš s svojo domačo omako ali pa s katero od omak, ki jih najdeš na Rifuzlovih policah: omako kaponato, omako ratatuj, omako šugo. Lahko pa jih tudi nalomiš na nekaj cm dolge koščke in jih pokuhaš v enolončnici namesto polžkov ali zvezdic.
Če iščeš navdih kaj ustvariti s špageti, si lahko pomagaš s spodnjimi recepti:
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.