✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko špageti

4,20  / kg

Eko durum pšenični špageti Semola no.5 na rinfuzo

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo posode za hrano, vrečke (platnene, plastične). Špageti so dolgi in lomljivi, zato naj bo posoda dovolj velika in trdna. Lahko pa jih naložiš tudi v vrečko.
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Špageti so po 5 kg zapakirani v plastično vrečko in kartonasto škatlo. Vrečo porabimo za smeti, škatlo pa za pošiljanje spletnih naročil.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000868 Kategorija: Brand:

Opis

Špageti. Tako močno ste jih pogrešali, da smo jih enostavno morali dodati v ponudbo! Ti so iz ekološke pšenične durum moke in vode, brez jajc in mlečnih izdelkov. Durum pšenica je rumenkaste barve in vsebuje več beljakovin in več glutena od navadne pšenice, ima pa nižjo vsebnost škroba. Pogosto se jo uporablja za peko kruha, pripravo palačink in raznih drugih test. To isto vrsto pšenice se uporablja tudi za pripravo bulgura in kuskusa.
Špageti so sušeni počasi in pri nizkih temperaturah, kar zagotavlja značilen okus in ravno pravšnji “al dente” ugriz.

V Rifuzlu jih dobiš na rinfuzo. V mislih imej, da so špageti dolgi (približno 30 cm) in lomljivi, zato prinesi primerno veliko in trdno posodo.

Uporaba in shranjevanje

Špagete pripraviš tako, da jih v slanem kropu kuhaš 8 minut. Nato jih odcediš in takoj postrežeš s svojo domačo omako ali pa s katero od omak, ki jih najdeš na Rifuzlovih policah: omako kaponato, omako ratatuj, omako šugo. Lahko pa jih tudi nalomiš na nekaj cm dolge koščke in jih pokuhaš v enolončnici namesto polžkov ali zvezdic.

Če iščeš navdih kaj ustvariti s špageti, si lahko pomagaš s spodnjimi recepti:

Pšenična moka*.
Kontrolira SI-EKO-002.

*iz kontrolirane ekološke pridelave.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko špageti”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja