🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko sončnična semena

7,50  / kg

Sončnično seme iz ekološke pridelave EKO Prekmurc na rinfuzo.

Šifra: 000243 Kategorija: Brand:

Opis

Oluščena sončnična semena, bogata z vitaminom E, maščobami in beljakovinami so odlična za popestritev tvojega zajtrka, najljubšega peciva ali kot okusen preliv na solati! Sicer je v kulinariki sicer bolj poznano sončnično olje, se jih kot “energijski dodatek” dodaja tudi kruhu in raznim mešanicam suhega sadja ter oreščkov.

Izdelki EKO Prekmurc so slovenskega porekla, veganski. Na rinfuzo-zato le pridi na obisk v Rifuzl in si zagotovi svojo zalogo teh hrustljavih, zdravih semen!

Uporaba in shranjevanje

Sončnična semena lahko uporabljaš na različne načine-z njimi lahko pripraviš razne prelive za solato in zelenjave, domače energijske tablice ali bogat, gost smuti, ki ti bo zagotovil ravno pravšnjo mero energije pred obiskom fitnesa! Semena lahko tudi nekoliko začiniš in popražiš ter si narediš hrustljav prigrizek, po katerem boš zagotovo posegel-a tudi, če ne gledaš najljubše serije!

Tule je le nekaj predlogov, kako lahko uporabiš sončnična semena:

Lahko vsebuje sledi glutena. Otroci naj bodo pri uporabi previdni, saj se lahko zadušijo.
Shranjuj v suhem in hladnem prostoru.
Izdelek je uporaben najmanj 2 meseca od pakiranja.

Zanimivost

Ali si vedel-a, da lahko iz semen narediš tudi domač rastlinski napitek in nato rastlinski sir? Super se obnese, v kolikor iščeš zdrav nadomestek sirnate omakice za “čez” pašto, v lazanji ali pa rezan na fete z odličnim kruhom iz droži (povezava do izdelkov kruh Artbread). Semena lahko spremeniš v namaz ali trd kolut, saj se bodo prilagajala glede na sestavine, ki jih dodajaš. Pri pripravi lahko uporabiš prah iz alg Agar agar, ki bodo delovale kot želatina ter sirčku pomagale obdržati obliko, kvasni kosmiči (povezava do izdelka Kvasni kosmiči) in začimbe pa mu bodo dale aromatičen okus!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko sončnična semena”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja