✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko sojini koščki

9,90  / kg

Sojini koščki iz ekološke pridelave na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Sojine koščke dobimo pakirane v 10 kg plastični vreči.
  • 🇫🇷 Poreklo: Francija.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000039 Kategorija: Brand:

Opis

Iščeš odličen vir rastlinskih beljakovin z nizko vsebnostjo maščob ali si pa želiš poskusiti veganski “bolognese”? Ti sojini koščki oziroma drobljenec se super obnesejo kot nadomestek mesa v najrazličnejših receptih. So majhni (2 – 5 mm) in zato primerni za lazanje, musake, v omaki za testenine, na pici ali celo posuti po solati!

Uporaba in shranjevanje

Sojini koščki so sami po sebi brez okusa, ker pa so posušeni, se odlično napijejo začinjenih okusov, v katerih jih lahko pred pripravo namakaš. To jim bo dalo dodatno aromo in izboljšalo celotno jed. Namakaš jih lahko v svoji najljubši začimbni mešanici, sojini omaki, sladko-kisli omaki ali pa jim dodaš azijsko mešanico garam masale, primerno za jedi z zelenjavo ali kari.

Postopek namakanja in njihove kuhe je odvisen od tega, kako jih želiš uporabiti v jedeh. Priporočamo ti, da jih v vodi kuhaš kratek čas (približno 5 minut), nato vodo iz njih izstisneš ter jih ocediš. Koščki se bodo ob kuhanju in namakanju povečali za 2-kratno velikost.

Tako lahko mehke koščke pripraviš na različne načine – lahko jih skuhaš, ocvreš, dodaš k juham, enolončnicam, solatam ali po želji k drugim jedem za dodatno aromo in nasiten beljakovinski “boost”. V kolikor jih ne želiš pripravljati posebej, jih lahko med kuho dodaš k drugim sestavinam – to naredi proti koncu, saj se skuhajo zelo hitro.

Tule je nekaj predlogov, kako lahko uporabiš sojine koščke:

Zanimivost

Sojini koščki oziroma teksturirane rastlinske beljakovine (TVP) se pridelujejo iz sojinega izolata. So brezglutenski, saj so pridelani iz moke sojinih zrnc. Med procesom se beljakovine ločuje iz sojinih fižolčkov ter jim s pomočjo dodanih kislin odstranjuje tudi vlaknine. Iz tega nastane skuti podobna brozga, ki se jo suši na visokih temperaturah ter s pomočjo strojev nadaljnje pridela v beljakovinski prašek ter koščke oziroma drobljenec. Uživanje sojinih koščkov je zelo koristno, saj je soja živilo z visoko vsebnostjo beljakovin ter malo maščob, kar pomeni, da ima vse potrebne aminokisline za naš organizem. Poleg tega je drobljenec nizkokaloričen in “oživi” z dodajanjem vode, zato se ponekod pojmuje kot hrana za astronavte!

Logotip proizvajalca Bufo Eko

Bufo Eko

V Slovenskem podjetju Bufo Eko postavljajo v ospredje ekološko pridelavo, saj se zavedajo, da lahko s tem strankam zagotovijo kvalitetno in zdravo hrano. Z ekološkim certifikatom se lahko pohvalijo za čisto vse svoje produkte. Sicer pa pri Bufo del surovin pridelajo v Sloveniji, del pa uvozijo – predvsem tisto, kar pri nas sploh ne raste. Njihova ponudba je zelo široka: od koruznih kosmičev, sojinih koščkov, do raznih oreščkov, stročnic in še bi lahko naštevali.

Pri Bufo Eko naročamo največja pakiranja, ki so pogosto tudi po 10, 20 ali več kg. Tako proizvedemo manj odpadkov, kot bi jih sicer z manjšimi pakiranji.

Več …

Ekološka soja.
Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko sojini koščki”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja