Opis
Sladka paprika v prahu je živo rdeča začimba, z bogatim sladkastim okusom. Predvsem je tradicionalna začimba madžarske kuhinje, kjer jo npr. dodajajo v golaž, segedin, piščančji paprikaš, … a jo tudi sam-a lahko uporabiš v marsikateri jedi. Poleg arome, daje sladka paprika jedem tudi intenzivno rdeče-oranžno barvo, zato jo lahko uporabiš tudi kot barvilo pri izdelavi domačih testenin.
V Rifuzlu jo dobiš na rinfuzo in tako se lahko izogneš majhnim pakiranjem in nepotrebni plastični embalaži. S seboj potrebuješ le svojo posodico za začimbe.
Uporaba in shranjevanje
Pri kuhanju je sladko papriko najbolje dodati na začetku in sicer tako, da jo na nizkem ognju na hitro popražiš na vroči maščobi, preden dodaš ostale sestavine. Tako bo jedi dodala svojo pravo aromo. Pazi le, da je ne zažgeš, saj bo tako postala grenka. Dodaš jo lahko na pečeni krompir, meso, v jedi iz kislega zelja ali enolončnice. Lahko pa jo dodajaš tudi hladnim jedem – na primer raznim skutnim, zelenjavnim namazom ali v domač humus. Preizkusi katerega od naslednjih receptov:
– veganski segedin
– humus s pečeno rdečo papriko
– domače pisane testenine
Sladko papriko lahko shranjuješ v različnih posodicah ali kozarčkih na sobni temperaturi. Najboljša bo pa kar tista rabljena od začimb, saj bo z njo doziranje najlažje.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.