✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko sladka paprika v prahu Sonnentor

45,00  / kg

Ekološka sladka paprika Sonnentor, na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Papriko v prahu dobimo v 1 kg papirnati vrečki, ki je plastificirana z biorazgradljivo plastiko. Vrečko uporabimo za odlaganje bioloških odpadkov.
  • 🇪🇸 Poreklo: Španija.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 1266 Kategorija: Brand:

Opis

Sladka paprika v prahu je živo rdeča začimba, z bogatim sladkastim okusom. Predvsem je tradicionalna začimba madžarske kuhinje, kjer jo npr. dodajajo v golaž, segedin, piščančji paprikaš, … a jo tudi sam-a lahko uporabiš v marsikateri jedi. Poleg arome, daje sladka paprika jedem tudi intenzivno rdeče-oranžno barvo, zato jo lahko uporabiš tudi kot barvilo pri izdelavi domačih testenin.

V Rifuzlu jo dobiš na rinfuzo in tako se lahko izogneš majhnim pakiranjem in nepotrebni plastični embalaži. S seboj potrebuješ le svojo posodico za začimbe.

Uporaba in shranjevanje

Pri kuhanju je sladko papriko najbolje dodati na začetku in sicer tako, da jo na nizkem ognju na hitro popražiš na vroči maščobi, preden dodaš ostale sestavine. Tako bo jedi dodala svojo pravo aromo. Pazi le, da je ne zažgeš, saj bo tako postala grenka. Dodaš jo lahko na pečeni krompir, meso, v jedi iz kislega zelja ali enolončnice. Lahko pa jo dodajaš tudi hladnim jedem – na primer raznim skutnim, zelenjavnim namazom ali v domač humus. Preizkusi katerega od naslednjih receptov:
veganski segedin
humus s pečeno rdečo papriko
domače pisane testenine

Sladko papriko lahko shranjuješ v različnih posodicah ali kozarčkih na sobni temperaturi. Najboljša bo pa kar tista rabljena od začimb, saj bo z njo doziranje najlažje.

Logotip proizvajalca Biogast

Biogast

Biogast je avstrijsko podjetje, ki s svojimi strankami sodeluje že vse od leta 1999. Ponujajo kakovostne in ekološko certificirane produkte – vse od stročnic in žit do veganske delikatese in drugih izdelkov. V Biogastu gojijo do ekoloških produktov prav posebno naklonjenost, saj se zavedajo njihove vrednosti – tako do ljudi kot do narave.

Biogast izdelke dobiš v Rifuzlu v stekleni embalaži ali na rinfuzo. Vzpostavljen imajo odličen sistem vračanja embalaže, zato jim lahko skoraj vso embalažo vrnemo nazaj.

Več …

Ekološka sladka paprika v prahu 100 %.
Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko sladka paprika v prahu Sonnentor”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…