🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko rženi kosmiči

4,30  / kg

Eko slovenski rženi kosmiči od Eko Prekmurca na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000242 Kategorija: Brand:

Opis

Ekološki rženi kosmiči Eko Prekmurca so mehansko stisnjena cela ržena zrna. Kosmiči niso vlaženi, niti temperaturno obdelani. So nepogrešljiva sestavina zdravega in hranilnega zajtrka.
V Rifuzlu jih dobiš na rinfuzo, poleg rženih pa so ti na voljo še eko pirini kosmiči in eko ovseni kosmiči.

Uporaba

Ržene kosmiče si lahko pripraviš na različne načine. Lahko jih preliješ z mlekom ali jogurtom in pustiš približno pol ure, da se malce napijejo tekočine ali pa si jih pripraviš dan prej in pustiš, da se prepojijo čez noč. Lahko jih kuhaš v vodi ali mleku in tako dobiš okusno pirino kašo.

Dodaš jih lahko tudi smutiju, presnim ploščicam ali drugim sladicam.

Shranjevanje

Ekološko pridelani kosmiči so ena izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš kosmiče zaščititi pred njimi, jih shranjuj v steklenem kozarcu na patent, ali pa v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko rženi kosmiči”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja