🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko rozine sultane

7,90  / kg

Rozine sultane iz ekološke pridelave na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇪🇺 Evropski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000425 Kategorija: Brand:

Opis

Obožuješ jabolčni zavitek ali piškote, polne drobnih, sladkih rozin, ali pa preprosto uživaš v njih kar tako? Rozine sorte Sultana so iz ekološke pridelave, sušene neposredno na vinogradih med različnimi vrstami trt, zato imajo izrazit, bogat okus ter visoko vsebnost vitaminov in mineralov, ki bi se sicer z mehanskim sušenjem izgubili. Te majhne “sladkarije” so koristne, okusne, poleg tega pa brez dodanih sladkorjev in dodatkov-torej samo rozine in nič drugega-s katerimi lahko narediš svoje življenje malce slajše, kot je sicer! 🙂

Uporaba in shranjevanje

Rozine lahko uporabljaš na različne načine-uporabljaš jih lahko v pecivu, jih vmešaš v jutranjo ovseno kašo, dodaš k najljubšim oreščkom in narediš svojo različico “študentske hrane” in celo uporabiš pri nekaterih gurmanskih jedeh, v omakah ali kot prilogo.

Tule je le nekaj receptov, kako lahko z rozinami popestriš nekatere jedi:

V nekaterih receptih, kjer potrebuješ rozine za “osnovo”-(npr. pri izdelavi energijskih ploščic, marmelad, namazov, omak, presnih sladic), za kar morajo biti mehkejše-jih za nekaj ur namoči v vodi ali skuhaj, da se “napijejo”, da boš z njimi lažje delal-a, packal-a in modeliral-a.

Shranjuj v tesno zaprti embalaži, najbolje v stekleni (saj je steklo eden boljših materialov, ki ohranja aromo in kakovost izdelka!), na suhem in hladnem prostoru.

Zanimivost

Rozine so ena nepogrešljivih prigrizkov sladke sorte, ki jih obožuje masikdo izmed nas. Bogate so z energijsko vrednostjo, vlakninami, vitamini in minerali, zato so odlično sredstvo za hiter “boost” energije med učenjem ali športom, prav tako pa pozitivno vplivajo na železo v krvi ter ohranjajo zdrave kosti!
V povprečju se največ rozin pridela v ZDA, prav tako pa veljajo za ene od najbolj pogosto uporabljenih vrst suhega sadja. Ali si vedel-a, da je v povprečju potrebno pobrati 4 tone grozdja, če želimo imeti eno tono rozin? Suši se jih na različne načine ter nato uporabi v raznovrstnih kuhinjah-tako pri peki, kuhi in celo pripravi presne hrane-jedem dajejo sladek priokus in izvrstno sočnost!

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko rozine sultane”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja