Košarica
0,00 € / kg

Eko rozine sultane

(1 mnenje stranke)

7,90  / kg

Rozine sultane iz ekološke pridelave na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Rozine dobimo v 12 kg plastičnih vrečah.
  • 🇹🇷 Poreklo: Turčija.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000425 Kategorija: Brand:

Opis

Obožuješ jabolčni zavitek ali piškote, polne drobnih, sladkih rozin, ali pa preprosto uživaš v njih kar tako? Rozine sorte Sultana so iz ekološke pridelave, sušene neposredno na vinogradih med različnimi vrstami trt, zato imajo izrazit, bogat okus ter visoko vsebnost vitaminov in mineralov, ki bi se sicer z mehanskim sušenjem izgubili. Te majhne “sladkarije” so koristne, okusne, poleg tega pa brez dodanih sladkorjev, s katerimi lahko narediš svoje življenje malce slajše, kot je sicer! 🙂

Uporaba in shranjevanje

Rozine lahko uporabljaš na različne načine-uporabljaš jih lahko v pecivu, jih vmešaš v jutranjo ovseno kašo, dodaš k najljubšim oreščkom in narediš svojo različico “študentske hrane” in celo uporabiš pri nekaterih gurmanskih jedeh, v omakah ali kot prilogo.

Tule je le nekaj receptov, kako lahko z rozinami popestriš nekatere jedi:

V nekaterih receptih, kjer potrebuješ rozine za “osnovo”-(npr. pri izdelavi energijskih ploščic, marmelad, namazov, omak, presnih sladic), za kar morajo biti mehkejše-jih za nekaj ur namoči v vodi ali skuhaj, da se “napijejo”, da boš z njimi lažje delal-a, packal-a in modeliral-a.

Shranjuj v tesno zaprti embalaži, najbolje v stekleni (saj je steklo eden boljših materialov, ki ohranja aromo in kakovost izdelka!), na suhem in hladnem prostoru.

Zanimivost

Rozine so ena nepogrešljivih prigrizkov sladke sorte, ki jih obožuje masikdo izmed nas. Bogate so z energijsko vrednostjo, vlakninami, vitamini in minerali, zato so odlično sredstvo za hiter “boost” energije med učenjem ali športom, prav tako pa pozitivno vplivajo na železo v krvi ter ohranjajo zdrave kosti!
V povprečju se največ rozin pridela v ZDA, prav tako pa veljajo za ene od najbolj pogosto uporabljenih vrst suhega sadja. Ali si vedel-a, da je v povprečju potrebno pobrati 4 tone grozdja, če želimo imeti eno tono rozin? Suši se jih na različne načine ter nato uporabi v raznovrstnih kuhinjah-tako pri peki, kuhi in celo pripravi presne hrane-jedem dajejo sladek priokus in izvrstno sočnost!

Logotip proizvajalca Bufo Eko

Bufo Eko

V Slovenskem podjetju Bufo Eko postavljajo v ospredje ekološko pridelavo, saj se zavedajo, da lahko s tem strankam zagotovijo kvalitetno in zdravo hrano. Z ekološkim certifikatom se lahko pohvalijo za čisto vse svoje produkte. Sicer pa pri Bufo del surovin pridelajo v Sloveniji, del pa uvozijo – predvsem tisto, kar pri nas sploh ne raste. Njihova ponudba je zelo široka: od koruznih kosmičev, sojinih koščkov, do raznih oreščkov, stročnic in še bi lahko naštevali.

Pri Bufo Eko naročamo največja pakiranja, ki so pogosto tudi po 10, 20 ali več kg. Tako proizvedemo manj odpadkov, kot bi jih sicer z manjšimi pakiranji.

Več …

Rozine*, sončnično olje* (0,3-0,6 %).

*iz kontrolirane ekološke pridelave.

1 mnenje za Eko rozine sultane

  1. Mateja Frank

    Eko rozine sultane so zelo okusne.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja