Opis
Rjavi basmati riž je ozek, podolgovate oblike in bledo rjave barve. Najdemo ga v Indijski kuhinji, poseben pa je zaradi svoje intenzivne arome in oreščkastega okusa. Je nebrušen, kar pomeni da ima ohranjen kalček in semensko ovojnico, ki je bogata s hranili. V primerjavi z belim basmatim rižem je bolj kompakten in tudi po kuhanju bolj ohrani svojo obliko.
Eko rjavi basmati riž je v Rifuzlu na voljo v rinfuzi, tako da si ga lahko nasuješ v svoj kozarec.
Poleg tega so v rinfuzi na voljo še eko beli basmati riž, eko arborio riž in eko okroglozrnati rjavi riž.
Uporaba
Pred pripravo riž speri pod tekočo vodo.
Pripraviš ga tako, da ga kuhaš v razmerju 1:2,5 (riž : voda + sol po okusu) na zmernem ognju v pokriti posodi. Po 25-30 minutah posodo odstavi z ognja in pusti še kakšnih 10 minut, da se dokončno vsrka vsa tekočina.
Shranjevanje
Ekološko pridelana žita so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš riž zaščititi pred njimi, ga pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.