🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko rjava leča

4,90  / kg

Rjava leča iz ekološke pridelave na rinfuzo.

Šifra: 000046 Kategorija: Brand:

Opis

Ena izmed najbolj priljubljenih stročnic, ki se največkrat uporabi v slastnih, domačih enolončnicah, je zagotovo rjava leča. Ta okrogla, rjava zrnca so izjemno hranljiva, saj jedi hkrati obogatijo z beljakovinami in vlakninami ter jim dajo blag, kremast okus.

Uporaba in shranjevanje

Rjava leča je bolj kompaktna stročnica in se kuha dlje časa. Zato ti priporočamo, da jo pred kuhanjem namakaš čez noč ali par ur in nato kuhaš okoli 20 min.

Super se bo obnesla v omaki poleg riža, v enolončnicah, domačih polpetih ali posuta po solati!

Tule pa je še nekaj zanimivih receptov iz rjave leče:

Zanimivost

Ali si vedel-a, da lahko stročnice z namakanjem kališ? Ker so že same po sebi bogate z beljakovinami, so njihovi kalčki še toliko bolj hranljivi in polni vitaminov, mineralov in mikrohranil, ki bodo koristili tvojim mišicam ter hkrati krepili telo. Lečo kališ tako, da jo položiš v vodo za 8-12 ur, najbolje kar čez noč. Nato jo ocediš in opereš pod hladno, tekočo vodo ter postopek ponavljaš, dokler ne opaziš, da je pričela kaliti. Postopek lahko izvedeš tudi z uporabo steklenih posodic. Če lečo kališ do te mere, da so kalčki kratki in komaj vidni, bo njihov okus sladek – dlje kot jih boš kalil-a, bolj grenki bodo po okusu. Kalčke nato skuhaš in dodaš k solati, drugim domačim jedem ali pa jih uživaš surove. Če ti njihov okus ne paše najbolj, pa jih lahko uporabiš v smutiju ali polivkah kot dodatno beljakovinsko sestavino.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko rjava leča”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja