✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko rjava leča

4,90  / kg

Rjava leča iz ekološke pridelave na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Lečo dobimo v 5 kg papirnatem žaklju.
  • 🇹🇷 Poreklo: Turčija.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000046 Kategorija: Brand:

Opis

Ena izmed najbolj priljubljenih stročnic, ki se največkrat uporabi v slastnih, domačih enolončnicah, je zagotovo rjava leča. Ta okrogla, rjava zrnca so izjemno hranljiva, saj jedi hkrati obogatijo z beljakovinami in vlakninami ter jim dajo blag, kremast okus.

Uporaba in shranjevanje

Rjava leča je bolj kompaktna stročnica in se kuha dlje časa. Zato ti priporočamo, da jo pred kuhanjem namakaš čez noč ali par ur in nato kuhaš okoli 20 min.

Super se bo obnesla v omaki poleg riža, v enolončnicah, domačih polpetih ali posuta po solati!

Tule pa je še nekaj zanimivih receptov iz rjave leče:

Zanimivost

Ali si vedel-a, da lahko stročnice z namakanjem kališ? Ker so že same po sebi bogate z beljakovinami, so njihovi kalčki še toliko bolj hranljivi in polni vitaminov, mineralov in mikrohranil, ki bodo koristili tvojim mišicam ter hkrati krepili telo. Lečo kališ tako, da jo položiš v vodo za 8-12 ur, najbolje kar čez noč. Nato jo ocediš in opereš pod hladno, tekočo vodo ter postopek ponavljaš, dokler ne opaziš, da je pričela kaliti. Postopek lahko izvedeš tudi z uporabo steklenih posodic. Če lečo kališ do te mere, da so kalčki kratki in komaj vidni, bo njihov okus sladek – dlje kot jih boš kalil-a, bolj grenki bodo po okusu. Kalčke nato skuhaš in dodaš k solati, drugim domačim jedem ali pa jih uživaš surove. Če ti njihov okus ne paše najbolj, pa jih lahko uporabiš v smutiju ali polivkah kot dodatno beljakovinsko sestavino.

Logotip proizvajalca Bufo Eko

Bufo Eko

V Slovenskem podjetju Bufo Eko postavljajo v ospredje ekološko pridelavo, saj se zavedajo, da lahko s tem strankam zagotovijo kvalitetno in zdravo hrano. Z ekološkim certifikatom se lahko pohvalijo za čisto vse svoje produkte. Sicer pa pri Bufo del surovin pridelajo v Sloveniji, del pa uvozijo – predvsem tisto, kar pri nas sploh ne raste. Njihova ponudba je zelo široka: od koruznih kosmičev, sojinih koščkov, do raznih oreščkov, stročnic in še bi lahko naštevali.

Pri Bufo Eko naročamo največja pakiranja, ki so pogosto tudi po 10, 20 ali več kg. Tako proizvedemo manj odpadkov, kot bi jih sicer z manjšimi pakiranji.

Več …

Ekološka rjava leča.
Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko rjava leča”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja