Opis
Pšenični široki rezanci so domače testenine ekološkega izvora. Narejene so z ljubeznijo, izpod rok ekipe Gabaroni na Dolenjskem. Ne vsebujejo jajc in mleka, zato so primerne tudi za vegane.
Pšenične široke rezance dobiš v Rifuzlu na rinfuzo. Iz izkušenj priporočamo, da si za široke rezance pripraviš kar kakšno vrečo, saj so razne posode ponavadi premajhne za količino testenin, ki si jo stranke želite. Široki rezanci namreč držijo svojo obliko gnezdeca in zavzamejo veliko prostora.
Uporaba in shranjevanje
Pripravi lonec z vrelo vodo in vanj stresi široke rezance. Kuhaj 3-4 minute in nato odlij vodo. Postrezi takoj – s kremasto omako, siri, barvito zelenjavo, mesnim prelivom, raznovrstnimi oreščki, pomarančnimi krhlji in zelišči.
Testenine shranjuj v zaprti posodi v suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.