Opis
Pšenični jušni rezanci so nepogrešljiva sestavina nedeljskega kosila. Narejene so z ljubeznijo, izpod rok ekipe Gabaroni na Dolenjskem. Ne vsebujejo jajc in mleka, zato so primerne tudi za vegane. Izdelane so iz durum pšenične moke, za živahnejšo rumeno barvo pa ji je dodan še ščepec kurkume.
Durum pšenica je rumenkaste barve in vsebuje več beljakovin in več glutena od navadne pšenice, ima pa nižjo vsebnosti škroba. Durum pšenico se pogosto uporablja za peko kruha, pripravo palačink in raznih drugih test. To isto vrsto pšenice se uporablja tudi za pripravo bulgura in kuskusa.
V Rifuzlu dobiš pšenične jušne rezance pakirane v papirnate vrečke po 200 g.
Uporaba
Pšenične jušne rezance uporabi kot zakuho v goveji ali zelenjavni juhi. Rezance daj v vrelo juho in jih kuhaj še 3-4 min.
Shranjevanje
Testenine shranjuj v vrečki ali posodi, v suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.