✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko pšenična moka tip 500 1 kg

2,10 

Eko pšenična moka tip 500 1kg Eko prekmurc.

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000116 Kategorija: Brand:

Opis

Pšenična moka je najbolj pogosto uporabljena moka v gospodinjstvih, obstaja pa v mnogih različicah, ki jih razlikujemo po velikosti drobcev (gladka/ostra) in po vsebnosti mineralnih snovi. Pšenično moko tip 500 pridobivajo iz osrednjega dela pšeničnega zrna in je zato bogata z ogljikovimi hidrati in beljakovinami. Prikrajšana je za nekatere minerale in vlaknine, a ima na račun tega odlične pecilne karakteristike.

V Rifuzlu je eko pšenična moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Poleg bele tipa 500 na Rifuzlovih policah najdeš še: eko pšenično ostro moko, eko pšenično polbelo moko tipa 850, eko pšenično polnozrnato moko in eko pšenični zdrob.

Uporaba

Gladka moka lepo vzhaja, zato je najbolj primerna za peko peciva, vlečenega testa, domačih testenin, kruha…

Vsebuje gluten, zato ni primerna za alergike in tiste, ki se izogibajo glutenu.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko pšenična moka tip 500 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja