Opis
Pšenična moka je najbolj pogosto uporabljena moka v gospodinjstvih, obstaja pa v mnogih različicah, ki jih razlikujemo po velikosti drobcev (gladka/ostra) in po vsebnosti mineralnih snovi. Pšenično moko tip 500 pridobivajo iz osrednjega dela pšeničnega zrna in je zato bogata z ogljikovimi hidrati in beljakovinami. Prikrajšana je za nekatere minerale in vlaknine, a ima na račun tega odlične pecilne karakteristike.
V Rifuzlu je eko pšenična moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Poleg bele tipa 500 na Rifuzlovih policah najdeš še: eko pšenično ostro moko, eko pšenično polbelo moko tipa 850, eko pšenično polnozrnato moko in eko pšenični zdrob.
Uporaba
Gladka moka lepo vzhaja, zato je najbolj primerna za peko peciva, vlečenega testa, domačih testenin, kruha…
Vsebuje gluten, zato ni primerna za alergike in tiste, ki se izogibajo glutenu.
Shranjevanje
Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.