✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko pistacije, pražene in neoluščene

31,00  / kg

Neoluščene ekološke pražene pistacije, rahlo slanega okusa. Odlične kot dodatek solatam, testeninam, ali kot samostojen prigrizek. Na voljo na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Pistacije dobimo v papirnati vreči, ki jo uporabimo za odlaganje bioloških odpadkov.
  • 🇪🇸 Poreklo: Španija.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1489 Kategorija: Brand:

Opis

Pistacije so plodovi dreves, ki izvorno prihajajo iz jugozahodne Azije. Rastejo v obliki trdih oreškov, ki v sebi skrivajo okusno seme. Še posebej okusne postanejo med praženjem, saj dobijo polno bogato aromo in značilen okus. Najpogosteje jih uporabljamo kot klasičen slan prigrizek, ki ga postrežemo na večernih druženjih ali se z njimi mastimo ob gledanju filma.  Imajo srednje visoko vsebnost beljakovin, med drugim pa so tudi vir kalija, kalcija in magnezija.

V Rifuzlu najdeš neoluščene pražene pistacije ekološkega porekla, ki so na voljo na rinfuzo.

Uporaba in shranjevanje

Pistacije si večina ljudi privošči kar kot prigrizek. Lahko pa jih uporabiš tudi v različnih jedeh. Najprej jih je seveda potrebno oluščiti, potem pa jih le dodaj kot posip svoji najljubši solati, na testenine, v smoothije, sladice… Pripraviš lahko vse od aromatičnega pesta, do okusnih pistacijevih krem.

Posodo s pistacijami shranjuj na suhem mestu in na sobni temperaturi.

Logotip proizvajalca Tarabao

Tarabao

Tarabao je mlado nemško podjetje, ki je specializirano za uvoz in prodajo ekoloških oreščkov in suhega sadja. Njihova najpomembnejša vrednota je skrb za dobre pogoje in pošteno plačilo vseh, ki so v trgovski verigi, zato so povezani z manjšimi pridelovalci in kmetijami. Še posebej nam je všeč njihova transparentnost, saj lahko na njihovi spletni strani za čisto vsako sestavino vidimo od kod prihaja. Z mislijo na naravo Tarabao svoje izdelke pakira v papirnato embalažo ali pa v povratne steklene kozarčke. Spodbujajo skupinsko naročanje, saj se zavedajo, da se lahko s tem izognemo velikim količinam embalaže.

V Rifuzlu najdeš Tarabao mešanice oreščkov v kozarčkih, študentsko hrano na rinfuzo, pistacije in še kaj drugega. 🙂

Več …

Ekološke pražene neoluščene pistacije.
Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko pistacije, pražene in neoluščene”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja