✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko pirin rižek

3,40  / kg

Eko Slovenski pirin rižek od Eko Prekmurca na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Pirin rižek dobimo v vreči, ki jo vrnemo dobavitelju.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000398 Kategorija: Brand:

Opis

Pirin rižek so oluščena pirina zrna, iz katerih si lahko pripraviš okusen in polnovreden obrok. Pira je bogata mineralnih snovi in lahko prebavljivih beljakovin. V Rifuzlu je slovenski ekološki pirin rižek na voljo v rinfuzi, zato prinesi svojo posodo in si jo napolni.

Priprava

Piro namoči čez noč, naslednji dan pa jo skuhaj v slani vodi v razmerju 1:3. Postreži jo skupaj s praženo zelenjavo, omako, ali pa iz nje pripravi okusno rižoto.

Shranjevanje

Ekološko pridelana žita so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš pirin rižek zaščititi pred njimi, ga shrani v steklenem kozarcu na patent ali pa v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Pira* 100%.

*iz kontrolirane ekološke pridelave.
Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko pirin rižek”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja