🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko pirin polnozrnati zdrob 1 kg

3,90 

Eko pirin polnozrnati zdrob Eko prekmurc 1 kg.

Šifra: 000122 Kategorija: Brand:

Opis

Pira je starodavna vrsta pšenice, katero človek uporablja že več tisoč let. Vsebuje veliko mineralov in vlaknin, ter več beljakovin kot običajne vrste pšenice. Pirin polnozrnati zdrob nastane pri mletju celih pirinih zrn, zato je takšna oblika zdroba najbolj bogata s hranljivimi snovmi.

V Rifuzlu je eko pirin polnozrnati zdrob na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Od zdrobov so v ponudbi še eko koruzni zdrob, eko pšenični zdrob in eko kamutov zdrob.

Uporaba

Iz pirinega polnozrnatega zdroba lahko pripraviš okusne žličnike za v juho, ali pa ga skuhaš v mleku enako kot pšenični zdrob.

Na 4 dl vročega mleka (kravjega ali rastlinskega) primešaj 40 g pirinega zdroba in droben ščepec soli. Kuhaj še približno 10-15 minut na majhnem ognju. Sladkaj po okusu in dodaj sveže sadje, marmelado, kokos, čokolado… kar ti srce poželi.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke in zdrobi so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš pirin zdrob zaščititi pred njimi, ga pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko pirin polnozrnati zdrob 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja