Košarica
0,00 €

Ekološka penina Rumeni muškat Pet Nat 0,75 l

9,90 

Ekološka penina Rumeni muškat Pet Nat Ekološke kmetije Šošter, v 0,75 l povratni steklenici s kavcijo. Naravno peneča suha penina iz grozdja rumeni muškat.

Pred uporabo je zelo pomembno, da penino v pokončnem položaju dobro ohladiš na 5 °C.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,50 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Pavel nam penine dostavi osebno.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 1446 Kategorija: Brand:

Opis

Rumeni muškat Pet Nat je suha ekološka penina pridelana iz grozdja rumeni muškat. V sebi skriva nežen karakter muškata, ki se prepleta z vonjem po svežih citrusih. Sadnost in svežina se potrdita tudi v okusu, živahna kislina pa to penino naredi izjemno pitno.

Pet Nat je okrajšava francoskega izraza za naravno peneče vino. Razvoj vina je tako povsem naraven, ničesar se ne doda in ničesar ne odvzame, zorenje pa poteka vse do odprtja steklenice.

Penina je pridelana na območju ljutomerske vinske ceste. Rodovitnost pokrajine zagotavlja uspevanje najkvalitetnejših trt in grozdja, ki jih predelujejo v okusna vina in penine. Ekološka kmetija Šoster je znana po visokokakovostnih vinih, pridelanih z minimalnimi posegi v naravni procesa zorenja.

Uporaba

Pred uporabo je zelo pomembno, da penino v pokončnem položaju dobro ohladiš na 5 °C, tako se bo manj penila. Imej jo zunaj na hladnem ali v hladilniku vsaj en dan prej. Pred odpiranjem je ne tresi in naj ostane hladna do odpiranja. Prav tako bo pri bolj elegantnem odpiranju pomagalo, če počasi spuščaš nastali CO2 iz steklenice in steklenico držiš postrani ter nato penino čim prej naliješ v kozarec, da umiriš dviganje pene.

Za steklenico zaračunamo 0,5 € kavcije, ki jo dobiš nazaj, ko vrneš prazno in čisto steklenico. Tako jo bodo Šosterjevi lahko ponovno uporabili.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Šoster

Ekološka kmetija Šoster

Na ekološki kmetiji Šoster pridelujejo vino na naravi in človeku prijazen način, brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil, z zavedanjem, da je čista Zemlja naše največje bogastvo.

Njihovi vinogradi ležijo v osrčju Jeruzalemskih goric, ki s svojimi vrhunskimi legami nudijo odlične pogoje za pridelavo belih vin.

Vina pridelujejo kar se da naravno, s spontano fermentacijo na lastnih kvasovkah, zorenjem v lesenih sodih in minimalnimi dodatki sulfitov.

Več …

Penina vsebuje sulfit in 12,5 % alkohola.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ekološka penina Rumeni muškat Pet Nat 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja