Košarica
0,00 €

Ekološka penina Rose classic 0,75 l

14,90 

Ekološka penina Rose classic Ekološke kmetije Šošter, v 0,75 l povratni steklenici s kavcijo. Suha penina polnega in bogatega okusa iz grozdja chardonnay in modrega pinota.

Pred uporabo je zelo pomembno, da penino v pokončnem položaju dobro ohladiš na 5 °C.

Ni na zalogi

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,50 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Pavel nam vina dobavi osebno.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 000921 Kategorija: Brand:

Opis

Rose classic je zelo suha ekološka penina pridelana iz grozdja chardonnaya in modrega pinota. V njej zaznamo kombinacijo sadnih in zrelih not po kruhovi skorji. Okus je poln in bogat, spremljal pa te bo še dolgo po zadnjem požirku. Classic penina je izdelana tako, da k osnovnemu vinu dodajo sveži sok iz grozdja in tako se začne sekundarna fermentacija. Zorenje v steklenicah nato traja 30 mesecev, v tem času pa se rodijo najžlahtnejše arome.

Penina je pridelana na območju ljutomerske vinske ceste. Rodovitnost pokrajine zagotavlja uspevanje najkvalitetnejših trt in grozdja, ki jih predelujejo v okusna vina. Eko kmetija Šoster je znana po visokokakovostnih vinih, pridelanih z minimalnimi posegi v naravni procesa zorenja.

Uporaba

Pred uporabo je zelo pomembno, da penino v pokončnem položaju dobro ohladiš na 5 °C, tako se bo manj penila. Imej jo zunaj na hladnem ali v hladilniku vsaj en dan prej. Pred odpiranjem je ne tresi in naj ostane hladna do odpiranja. Prav tako bo pri bolj elegantnem odpiranju pomagalo, če steklenico držiš postrani in nato penino čim prej naliješ v kozarec.

Za steklenico zaračunamo 0,5 € kavcije, ki jo dobiš nazaj, ko vrneš prazno in čisto steklenico. Tako jo bodo Šosterjevi lahko ponovno uporabili.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Šoster

Ekološka kmetija Šoster

Na ekološki kmetiji Šoster pridelujejo vino na naravi in človeku prijazen način, brez uporabe herbicidov in umetnih gnojil, z zavedanjem, da je čista Zemlja naše največje bogastvo.

Njihovi vinogradi ležijo v osrčju Jeruzalemskih goric, ki s svojimi vrhunskimi legami nudijo odlične pogoje za pridelavo belih vin.

Vina pridelujejo kar se da naravno, s spontano fermentacijo na lastnih kvasovkah, zorenjem v lesenih sodih in minimalnimi dodatki sulfitov.

Več …

Penina vsebuje sulfit in 12,5 % alkohola.
Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ekološka penina Rose classic 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja