Opis
Konoplja je zelo trpežna in vsestransko uporabna rastlina. Uporabljamo jo za izdelavo blaga, vrvi, papirja in celo zdravil, uporablja pa se jo tudi v kulinariki. Poleg konopljinega olja so v vedno bolj popularna tudi konopljina semena. Oluščena so skoraj bele, rahlo zelenkaste barve in diskaste oblike. Vsebujejo mnogo zdravih maščob in beljakovin, zato ti bo že ena žlička v jutranjih kosmičih napolnila z energijo za uspešen začetek dneva.
Oluščena konopljina semena Mlina Stražar so pridelana na ekološki način. V Rifuzlu so na voljo na rinfuzo.
Uporaba in shranjevanje
Konopljina semena lahko uporabljaš na različne načine. Super se obnesejo kot dodatek granoli, smoothie-bowlu, celo arašidovemu maslu ali drugemu, tebi ljubemu namazu, solati. Zblendane v smuti kot beljakovinski dodatek ali pa celo pripravljene v okusne omake, namaze… Lahko jih dodaš tudi v pecivo ali domače energijske ploščice.
Lahko jih tudi rahlo popražiš, kar bo poudarilo njihov okus.
Recepti z oluščenimi konopljinimi semeni:
Konopljina semena shranjuj v tesno zaprti embalaži, v suhem in hladnem prostoru.
Zanimivost
Si vedel-a, da se iz konopljinih semen da pripraviti tudi konopljin tofu! Noro, kajne? Z zamenjavo mleka in sojinih fižolčkov s konopljinimi semeni prek postopka fermentacije dobimo križanca med tempehom in tofujem, saj je tekstura nekoliko drobljiva. Pred pripravo ga je priporočljivo dobro začiniti in marinirati, saj sam po sebi nima izrazitega okusa. Odlično se obnese ocvrt, pečen ali celo drobljen kot nadomestek mesa v tortilijah, s testeninami ali na solati.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.