Košarica
0,00 € / kg

Eko oluščena konopljina semena

31,00  / kg

Oluščeno konopljino seme iz ekološke pridelave Mlin Stražar, na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Mlin stražar nam semena dostavi v papirnatih vrečah, ki jih uporabimo za odlaganje biološki odpadkov.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000827 Kategorija: Brand:

Opis

Konoplja je zelo trpežna in vsestransko uporabna rastlina. Uporabljamo jo za izdelavo blaga, vrvi, papirja in celo zdravil, uporablja pa se jo tudi v kulinariki. Poleg konopljinega olja so v vedno bolj popularna tudi konopljina semena. Oluščena so skoraj bele, rahlo zelenkaste barve in diskaste oblike. Vsebujejo mnogo zdravih maščob in beljakovin, zato ti bo že ena žlička v jutranjih kosmičih napolnila z energijo za uspešen začetek dneva.

Oluščena konopljina semena Mlina Stražar so pridelana na ekološki način. V Rifuzlu so na voljo na rinfuzo.

Uporaba in shranjevanje

Konopljina semena lahko uporabljaš na različne načine. Super se obnesejo kot dodatek granoli, smoothie-bowlu, celo arašidovemu maslu ali drugemu, tebi ljubemu namazu, solati. Zblendane v smuti kot beljakovinski dodatek ali pa celo pripravljene v okusne omake, namaze… Lahko jih dodaš tudi v pecivo ali domače energijske ploščice.

Lahko jih tudi rahlo popražiš, kar bo poudarilo njihov okus.

Recepti z oluščenimi konopljinimi semeni:

Konopljina semena shranjuj v tesno zaprti embalaži, v suhem in hladnem prostoru.

Zanimivost

Si vedel-a, da se iz konopljinih semen da pripraviti tudi konopljin tofu! Noro, kajne? Z zamenjavo mleka in sojinih fižolčkov s konopljinimi semeni prek postopka fermentacije dobimo križanca med tempehom in tofujem, saj je tekstura nekoliko drobljiva. Pred pripravo ga je priporočljivo dobro začiniti in marinirati, saj sam po sebi nima izrazitega okusa. Odlično se obnese ocvrt, pečen ali celo drobljen kot nadomestek mesa v tortilijah, s testeninami ali na solati.

Logotip proizvajalca Bio mlin Stražar

Bio mlin Stražar

Bio mlin Stražar je družinska ekološka kmetija, ki se nahaja v Škocjanu – v bližini Doba pri Domžalah.  Vodi jih skrb za naravo in misel, da si želijo zemljo ohraniti tudi za prihodnje rodove. S tem v skladu je njihova celotna pridelava ekološka, torej brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov, umetnih arom… Na kmetiji Stražar skrbijo, da rastline rastejo na zdravih tleh, ki niso obremenjena z gnojili in pesticidi.

Njihova glavna panoga je pridelava ekoloških žit: pšenice, pire, rži, ovsa, ajde, kamuta, ječmena, lana, konoplje. poleg tega pa se pri Stražarjevih ukvarjajo tudi s predelavo, saj imajo enega največjih mlinov na kamne v Sloveniji in si moko meljejo sami.

Več …

Konopljino seme* 100%.
Kontrolira SI-EKO-002.

*iz kontrolirane ekološke pridelave.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko oluščena konopljina semena”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja