✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko makadamija

51,00  / kg

Ekološki makadamija oreščki Tarabao na rinfuzo. Ti okusni krustljavi, kremasti in masleni oreščki prihajajo iz Kenije iz pravične pridelave.

Ni na zalogi

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Oreščke dobimo v papirnati vreči, ki jo uporabimo za odlaganje bioloških odpadkov.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1503 Kategorija: Brand:

Opis

Makadamija oreščki so oreščki, pridobljeni iz drevesa makadamije. Gre za avtohtono drevo, ki izvira iz Avstralije, danes pa ga gojijo tudi v drugih delih sveta, kot so Havaji, Južna Afrika, Brazilija in Kalifornija. Makadamija oreščki so znani po svojem okusu, ki je kremast, maslen in blago sladek. Po obliki so okrogli, s progo po sredini. Bogati so z omega-3 maščobnimi kislinami, beljakovinami in vlakninami ter vitaminom E in vitamini iz skupine B.

V Rifuzlu ponujamo makadamija oreščke ekološke kvalitete na rinfuzo, več o njihovem poreklu pa si lahko prebereš tukaj.

Uporaba in shranjevanje

Makadamija oreščki so okusen in hrustljav prigrizek v kombinaciji s suhim sadjem ali drugimi oreščki, lahko pa jih vključiš tudi v mnoge jedi. Dobro se podajo k solatam, kosmičem, jogurtu, saj dodajo hrustljavost in kremasto teksturo. Prav tako jih lahko uporabiš pri pripravi različnih sladic, kot so piškoti, torte, mafini in čokoladne poslastice. Odlično se obnesejo tudi v rižotah, testeninah, praženi zelenjavi ali ocvrtem rižu.

Makadamija oreščke shranjuj v dobro zaprti posodi, najboljše v hladnem in temnem prostoru.

Zanimivost

Nemško podjetje Tarabao, ki je uvoznik makadamija oreščkov, skrbi za čisto vsak člen dobavne verige. Tako si lahko na njihovi spletni strani natančno preberemo od kje prihajajo posamezni oreščki. Makadamija oreščke pridelujejo v Keniji, v podjetju Limbua, ki delavcem zagotavlja pošteno plačilo, ter zdravstveno in pokojninsko zavarovanje. Poleg tega spodbujajo kmete k sistemu gozdnega kmetovanja, kjer drevesa ne rastejo v obliki plantaž, temveč v sožitju z drugim sadjem in vrtninami.

Logotip proizvajalca Tarabao

Tarabao

Tarabao je mlado nemško podjetje, ki je specializirano za uvoz in prodajo ekoloških oreščkov in suhega sadja. Njihova najpomembnejša vrednota je skrb za dobre pogoje in pošteno plačilo vseh, ki so v trgovski verigi, zato so povezani z manjšimi pridelovalci in kmetijami. Še posebej nam je všeč njihova transparentnost, saj lahko na njihovi spletni strani za čisto vsako sestavino vidimo od kod prihaja. Z mislijo na naravo Tarabao svoje izdelke pakira v papirnato embalažo ali pa v povratne steklene kozarčke. Spodbujajo skupinsko naročanje, saj se zavedajo, da se lahko s tem izognemo velikim količinam embalaže.

V Rifuzlu najdeš Tarabao mešanice oreščkov v kozarčkih, študentsko hrano na rinfuzo, pistacije in še kaj drugega. 🙂

Več …

Ekološki makadamija oreščki.
Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko makadamija”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja