Košarica
0,00 €

Eko koruzni zdrob 1 kg

3,30 

Eko koruzni zdrob Eko prekmurc 1kg.

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000123 Kategorija: Brand:

Opis

Koruzni zdrob ali polenta nastane v procesu drobljenja koruznega zrna. Glede na to kakšne barve zrn so zmleli ločimo rumeno, belo in celo rdečo polento. V Rifuzlu je na voljo klasična rumena. Sestavlja jo uravnotežena kombinacija ogljikovih hidratov, beljakovin, maščob in mineralov. Njena zrna sestavlja uravnotežena kombinacija ogljikovih hidratov, beljakovin, maščob in mineralov. Iz njih pod mlinskimi kamni nastaneta koruzna moka iz zdrob.

Koruzni zdrob Eko Prekmurc je iz slovenske ekološko pridelane koruze. Predhodno ni toplotno obdelan, zato njegova priprava zahteva malce več časa in predvsem veliko mešanja.

V Rifuzlu je eko koruzni zdrob na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. Od zdrobov so v ponudbi še eko pirin zdrob, eko pšenični zdrob in eko kamutov zdrob.

Uporaba

Polento vedno pripravljaj v razmerju 1:2,5. Torej v 2,5 skodelice vode vmešaš 1 skodelico polente. Ni zelo bistveno ali jo vmešaš v hladno ali v vrelo vodo, zelo pomembno pa je da ob tem močno mešaš. S tem boš preprečil/-a nastanek grudic. Polento kuhaj približno 40 minut. Če se želiš izogniti dolgotrajni kuhi, koruzni zdrob predčasno za nekaj ur namoči v vodi. S tem boš prepolovil/-a čas kuhanja.

Kuhano polento lahko postrežeš takoj – z mlekom, ali pa jo nekaj časa pustiš da se ohladi. Nato jo narežeš na enako velike kose in jo popečeš na olju ali maslu. tako je odlična priloga jajcem, raznim mesnim jedem in pečeni zelenjavi.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke in zdrobi so ena izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš koruzni zdrob zaščititi pred njimi, ga pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko koruzni zdrob 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja