✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko koruzna moka 1 kg

2,80 

Eko koruzna moka Eko prekmurc 1 kg.

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000114 Kategorija: Brand:

Opis

Koruza je ena od tistih živil, ki so v naše kraje prišla šele ob koncu srednjega veka – skupaj s krompirjem in arašidi. Kar nekaj časa pa je potem še trajalo, da se je njena uporaba razširila. Danes je pomemben del Evropske prehrane in tudi tradicionalne slovenske hrane. Njena zrna sestavlja uravnotežena kombinacija ogljikovih hidratov, beljakovin, maščob in mineralov. Iz njih pod mlinskimi kamni nastaneta koruzna moka iz zdrob.

Koruzna moka Eko Prekmurc je iz slovenske ekološko pridelane koruze.

V Rifuzlu je eko koruzna moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. V Rifuzlovi ponudbi najdeš tudi eko koruzni zdrob.

Uporaba

Koruzno moko lahko uporabiš za peko kruha, palačink, koruzne zlevanke, žličnikov za v juho… Pri peki kruha se jo običajno kombinira z glutenskimi mokami, saj bi bilo testo iz same koruzne moke zelo krhko. Pred pripravo koruznega kruha je priporočeno moko popariti.

Koruzna moka ne vsebuje glutena in je zato primerna za tiste, ki se ga izogibajo. Ne priporočamo je pa ljudem s celiakijo, saj je na Rifuzlovih policah skupaj z pšeničnimi in pirinimi mokami.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko koruzna moka 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja