🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko koruzna moka 1 kg

2,50 

Eko koruzna moka Eko prekmurc 1 kg.

Šifra: 000114 Kategorija: Brand:

Opis

Koruza je ena od tistih živil, ki so v naše kraje prišla šele ob koncu srednjega veka – skupaj s krompirjem in arašidi. Kar nekaj časa pa je potem še trajalo, da se je njena uporaba razširila. Danes je pomemben del Evropske prehrane in tudi tradicionalne slovenske hrane. Njena zrna sestavlja uravnotežena kombinacija ogljikovih hidratov, beljakovin, maščob in mineralov. Iz njih pod mlinskimi kamni nastaneta koruzna moka iz zdrob.

Koruzna moka Eko Prekmurc je iz slovenske ekološko pridelane koruze.

V Rifuzlu je eko koruzna moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži. V Rifuzlovi ponudbi najdeš tudi eko koruzni zdrob.

Uporaba

Koruzno moko lahko uporabiš za peko kruha, palačink, koruzne zlevanke, žličnikov za v juho… Pri peki kruha se jo običajno kombinira z glutenskimi mokami, saj bi bilo testo iz same koruzne moke zelo krhko. Pred pripravo koruznega kruha je priporočeno moko popariti.

Koruzna moka ne vsebuje glutena in je zato primerna za tiste, ki se ga izogibajo. Ne priporočamo je pa ljudem s celiakijo, saj je na Rifuzlovih policah skupaj z pšeničnimi in pirinimi mokami.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko koruzna moka 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja