✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko koruza pokovka za kokice

7,90  / kg

Eko koruza pokovka za pripravo domačih kokic Bufo Eko na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Izdelek dobimo pakiran v 25 kg papirnatem žaklju.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000033 Kategorija: Brand:

Opis

Koruza pokovka je koruza posebne vrste, ki pri visokih temperaturah zaradi uplinjanja vode in napihovanja škroba, poči. In tako nastane kokica. 🙂

Če si naveličan-a kupovanja pokovke v velikih plastičnih vrečah, si lahko brez skrbi. V Rifuzlu si lahko koruzo pokovko za pripravo domačih kokic naložiš kar v svojo posodo.

Priprava

Recept za pripravo kokic je naštudiral še naš Primož. Tako se glasi:

V hladno ponev daj koruzna zrna in ravno toliko olja, da prekrije dno. Pomembno je, da zrn ni preveč in da so vsa v stiku s podlago. Nato prižgi ogenj na srednjo jakost/ nastavi jakost steklokeramične ali indukcijske plošče med srednjo in močno. Pokrij s pokrovko in čakaj, dokler prva koruza ne poči (5-10 min). Ko začnejo pokat, nastaviš ogenj na najvišjo jakost, da koruza čim hitreje popoka. To običajno traja 1-2 minuti. Ko pokanje pojenja, ugasni štedilnik in kokice pretresi v veliko posodo. Pokovko lahko začiniš z maslom in soljo, ščepcem čilija. Če si bolj za sladko jo prelij s karamelo ali čokolado.

Shranjevanje

Ekološko pridelana žita so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš koruzo zaščititi pred njimi, jo shrani v steklenem kozarcu na patent ali pa v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v suhem prostoru.

Logotip proizvajalca Bufo Eko

Bufo Eko

V Slovenskem podjetju Bufo Eko postavljajo v ospredje ekološko pridelavo, saj se zavedajo, da lahko s tem strankam zagotovijo kvalitetno in zdravo hrano. Z ekološkim certifikatom se lahko pohvalijo za čisto vse svoje produkte. Sicer pa pri Bufo del surovin pridelajo v Sloveniji, del pa uvozijo – predvsem tisto, kar pri nas sploh ne raste. Njihova ponudba je zelo široka: od koruznih kosmičev, sojinih koščkov, do raznih oreščkov, stročnic in še bi lahko naštevali.

Pri Bufo Eko naročamo največja pakiranja, ki so pogosto tudi po 10, 20 ali več kg. Tako proizvedemo manj odpadkov, kot bi jih sicer z manjšimi pakiranji.

Več …

Koruza* 100%.

*iz kontrolirane ekološke pridelave.
Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko koruza pokovka za kokice”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja