🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko koruza pokovka za kokice

4,40  / kg

Eko koruza pokovka za pripravo domačih kokic Bufo Eko na rinfuzo.

Šifra: 000033 Kategorija: Brand:

Opis

Če si naveličan-a kupovanja pokovke v velikih plastičnih vrečah, si lahko brez skrbi. Odslej si v Rifuzlu lahko v svojo posodo naložiš koruzo pokovko za pripravo domačih hrustljavih kokic.

Koruza pokovka je koruza posebne vrste, saj pri visokih temperaturah poči. To se zgodi zaradi uplinjanja vode, škrob pa se napihne in zrno poči. Uporablja se jo za pripravo kokic – slanega ali sladkega prigrizka. Odslej jo dobiš v Rifuzlu brez nepotrebne embalaže in na rinfuzo.

Priprava

V hladno ponev daš približno eno veliko žlico olja in koruzna zrna. Pomembno je, da zrn ni preveč in da so vsa v stiku s podlago. Potem prižgeš ogenj na neko srednjo jakost oz. naštimaš jakost steklokeramične ali indukcijske plošče nekje vmes med srednjo in močno jakostjo. Pokriješ s pokrovko in čakaš, dokler prva koruza ne poči (5-10 min). Ko začnejo pokat naviješ ogenj do konca, da čim hitreje vse popokajo. Po navadi pokajo 1-2 min. Ko se pokanje ustavlja, ugasneš ogenj in pretreseš v veliko posodo. Pokovko lahko začiniš z maslom in soljo, ščepcem čilija. Če si bolj za sladko jo prelij s karamelo ali čokolado.

Opozorilo:
Lahko vsebuje sledi soje, sezama, glutena, cimeta in oreščkov.

Shranjevanje

Ekološko pridelana žita so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš koruzo zaščititi pred njimi, jo shrani v steklenem kozarcu na patent ali pa v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v suhem prostoru.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko koruza pokovka za kokice”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja