🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko kokosov sladkor

10,50  / kg

Eko kokosov sladkor iz kontrolirane ekološke pridelave.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000052 Kategorija: Brand:

Opis

Kokosov sladkor je droben, rahlo lepljiv sladkor rjave barve, njegova okus in aroma pa spominjata na karamelo. Pridobivajo ga iz cvetov kokosove palme, ki jih povežejo v snope, iz njih pa priteče sok. Tega segrejejo do karamelizacije in posušijo, da nastane sladkor. Kokosov sladkor je že tisočletja tradicionalno sladilo v jugovzhodni Aziji, v zadnjem času pa se je njegova uporaba razširila po celem svetu.

V primerjavi z belim trsnim sladkorjem kokosov vsebuje več mineralov in vitaminov, ima nižji glikemični indeks (35), pa tudi nižjo vsebnost fruktoze. Kokosov sladkor ne vsebuje nobenih umetnih sestavin in ni kemično obdelan. Prihaja iz Indonezije, iz kontrolirane ekološke pridelave.

Uporaba in shranjevanje

Kokosov sladkor lahko uporabiš v enake namene kot trsni sladkor. Za slajenje toplih in hladnih jedi, v peki, kot nadomestek medu…
Shranjuj ga v tesno zaprti posodi, saj se že ob majhni prisotnosti vlage sprime v kepice.

Zanimivost

Kokosov sladkor velja za enega najbolj trajnostnih sladil, saj kokosove palme za rast potrebujejo malo vode, še posebej v primerjavi s sladkornim trsom. Poleg tega lahko eno samo kokosovo drevo obirajo tudi do 20 let.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko kokosov sladkor”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja