Košarica
0,00 € / kg

Eko kokosov sladkor

10,50  / kg

Ekološki kokosov sladkor na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano.
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Kokosov sladkor dobimo v 10 kg plastični vreči.
  • 🇮🇩 Poreklo: Indonezija.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000052 Kategorija: Brand:

Opis

Kokosov sladkor je droben, rahlo lepljiv sladkor rjave barve, njegov okus in aroma pa spominjata na karamelo. Pridobivajo ga iz cvetov kokosove palme, ki jih povežejo v snope, iz njih pa priteče sok. Tega segrejejo do karamelizacije in posušijo, da nastane sladkor. Kokosov sladkor je že tisočletja tradicionalno sladilo v jugovzhodni Aziji, v zadnjem času pa se je njegova uporaba razširila po celem svetu.

V primerjavi z belim trsnim sladkorjem kokosov vsebuje več mineralov in vitaminov, ima nižji glikemični indeks (35) in nižjo vsebnost fruktoze.

Uporaba in shranjevanje

Kokosov sladkor lahko uporabljaš tako kot trsni sladkor. Za slajenje napitkov, pri peki sladic in piškotov, kot nadomestek medu, … Zaradi svojega karamelnega okusa, se predvsem super obnese pri peki piškotov, saj jim doda poseben okus.

Shranjuj ga v tesno zaprti posodi stran od vlage. V primeru vlage, se bo sladkor hitro sprijel v grudice, vendar ga še vedno lahko normalno uporabiš.

Zanimivost

Kokosov sladkor velja za enega najbolj trajnostnih sladil, saj kokosove palme za rast potrebujejo malo vode, še posebej v primerjavi s sladkornim trsom. Poleg tega lahko eno samo kokosovo drevo obirajo tudi do 20 let.

Logotip proizvajalca Bufo Eko

Bufo Eko

V Slovenskem podjetju Bufo Eko postavljajo v ospredje ekološko pridelavo, saj se zavedajo, da lahko s tem strankam zagotovijo kvalitetno in zdravo hrano. Z ekološkim certifikatom se lahko pohvalijo za čisto vse svoje produkte. Sicer pa pri Bufo del surovin pridelajo v Sloveniji, del pa uvozijo – predvsem tisto, kar pri nas sploh ne raste. Njihova ponudba je zelo široka: od koruznih kosmičev, sojinih koščkov, do raznih oreščkov, stročnic in še bi lahko naštevali.

Pri Bufo Eko naročamo največja pakiranja, ki so pogosto tudi po 10, 20 ali več kg. Tako proizvedemo manj odpadkov, kot bi jih sicer z manjšimi pakiranji.

Več …

Ekološki kokosov sladkor 100 %.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko kokosov sladkor”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…