🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko kamutov zdrob 500 g

3,50 

  • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000376 Kategorija: Brand:

Opis

Kamut je starodavno žito, ki ga poznamo tudi pod imenom khorasan. V primerjavi z ostalimi krušnimi žiti vsebuje veliko več beljakovin (skoraj 15%) in mnoge minerale. Kamutov zdrob je malo bolj rumene barce in bolj sladkega okusa od klasičnega pšeničnega, zato bo všeč tudi otrokom.

V primerjavi s pšenico kamut vsebuje manj glutena.

V Rifuzlu je eko kamutov zdrob na voljo v 500 g pakiranju v papirnati embalaži. Od zdrobov so v ponudbi še eko pirin zdrob, eko pšenični zdrob in eko koruzni zdrob.

Uporaba

Iz kamutovega zdroba lahko pripraviš okusne žličnike za v juho, z njim zgostiš juho ali omako, lahko pa ga zakuhaš v mleku kot pšenični zdrob.

Na 100 ml mleka (kravjega ali rastlinskega) primešaj 1 zvrhano jedilno žlico kamutovega zdroba. Dodaj sol in sladkor po okusu, lahko tudi malo cimeta. Kuhaj in mešaj še približno 5 minut na majhnem ognju. Postreži s svežim sadjem, marmelado, kokosom, čokolado… Kar ti srce poželi.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke in zdrobi so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš zdrob zaščititi pred njimi, ga pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko kamutov zdrob 500 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja