🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko kamutov zdrob 500 g

3,50 

Šifra: 000376 Kategorija: Brand:

Opis

Kamut je starodavno žito, ki ga poznamo tudi pod imenom khorasan. V primerjavi z ostalimi krušnimi žiti vsebuje veliko več beljakovin (skoraj 15%) in mnoge minerale. Kamutov zdrob je malo bolj rumene barce in bolj sladkega okusa od klasičnega pšeničnega, zato bo všeč tudi otrokom.

V primerjavi s pšenico kamut vsebuje manj glutena.

V Rifuzlu je eko kamutov zdrob na voljo v 500 g pakiranju v papirnati embalaži. Od zdrobov so v ponudbi še eko pirin zdrob, eko pšenični zdrob in eko koruzni zdrob.

Uporaba

Iz kamutovega zdroba lahko pripraviš okusne žličnike za v juho, z njim zgostiš juho ali omako, lahko pa ga zakuhaš v mleku kot pšenični zdrob.

Na 100 ml mleka (kravjega ali rastlinskega) primešaj 1 zvrhano jedilno žlico kamutovega zdroba. Dodaj sol in sladkor po okusu, lahko tudi malo cimeta. Kuhaj in mešaj še približno 5 minut na majhnem ognju. Postreži s svežim sadjem, marmelado, kokosom, čokolado… Kar ti srce poželi.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke in zdrobi so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš zdrob zaščititi pred njimi, ga pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko kamutov zdrob 500 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja