🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko kamut v zrnju

4,50  / kg

Eko Slovenski kamut v zrnju na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Vsebuje gluten.
Šifra: 000745 Kategorija:

Opis

Kamut je starodavno žito, ki je bilo prisotno že v času faraonov in mu z drugo besedo rečemo tudi khorasan pšenica. V primerjavi z modernimi žiti vsebuje več beljakovin (kar 14-18%), mnogo mineralov, pantotenske in folne kisline ter kvalitetnih maščob. Je lahko prebavljivo žito in ne povzroča alergij.

V Rifuzlu je kamut na voljo v rinfuzi, v ponudbi pa so tudi 100% kamutove testenine Gabaroni, občasno pa tudi kamutova moka.

Uporaba

Kamut lahko dodaš juham ali enolončnicam. Pripraviš ga lahko kot toplo rižoto ali hladno solato. Kuhanega si lahko pripraviš z mlekom ali jogurtom za zajtrk, saj so zrna rahlo sladkega okusa.

Kamut pred pripravo operi pod tekočo vodo in namoči v hladni vodi čez noč. Nato ga kuhaj približno 40 minut v večji količini slane vode. Ohlajenega lahko v hladilniku shraniš za 2-3 dni.

Recepti:

Opozorilo:
Vsebuje gluten

Shranjevanje

Ekološko pridelana žita so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš kamut zaščititi pred njimi, ga shrani v steklenem kozarcu na patent ali pa v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.
Shranjuj v suhem prostoru.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko kamut v zrnju”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja