Opis
Jabočni kis Ekološke kmetije Kastelic je izdelan iz ekoloških domačih jabolk. Je srednje kisel, blago sladkega okusa in nežnega vonja po jabolkih. Pridelan je s postopkom naravnega kisanja, ki lahko traja tudi do dve leti, med tem pa se povečuje odstotek ocetne kisline v kisu. Ta ima protibakterijski učinek in pozitivno vpliva na črevesno floro in prebavo.
Jabolčni kis je v Rifuzlu na voljo v 750 ml povratni steklenici.
Uporaba in shranjevanje
Jabolčni kis je nepogrešljiv dodatek solatam in različnim omakam. Klasična kombinacija z oljčnim ali bučnim oljem in ščepcem Piranske soli bo prepričala vsakega solatarja.
Jabolčni kis se pogosto uporablja tudi kot jutranji napitek za prebujanje presnove. Nikar pa ga ne pij po žlicah, saj lahko koncentrirana kislina poškoduje grlo, požiralnik in želodec. Zato ga razredči z vodo: 1 čajno žličko kisa v 2 dl vode.
Uporabiš ga lahko tudi v kozmetične namene – za umivanje obraza in las (namesto balzama za lase). V obeh primerih ga razredči z vodo.
Kis shranjuj na sobni temperaturi, lahko pa tudi v hladilniku.
Prazno in čisto steklenico lahko prineseš v Rifuzl, da jo bomo vrnili dobavitelju, ta pa jo bo ponovno uporabil in napolnil.
Zanimivost
Ekološka kmetija Kastelic iz Mirne Peči je znana po sadjarstvu in predelavi sadja. Njihova dejavnost je v celoti ekološka, pri čemer uporabljajo biodinamične preparate. Poleg svojih znanih jabolk sort Topaz, Opal ter Sansa pridelujejo tudi svežo zelenjavo in žita. Njihova ekološka pridelava in predelava svežih pridelkov omogoča, da se v živilih ohranijo vsi vitamini, minerali in encimi, pomembni za našo vitalnost, zdravje in dobro počutje.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.