✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko jabolčni kis 750 ml

2,40 

Ekološki jabolčni kis 750 ml v povratni steklenici od ekološke kmetije Kastelic

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Steklenice kisa pripeljejo v Rifuzl zapakirane v kartonaste škatle, ki jih ob vsaki dostavi vrnemo dobavitelju.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
Šifra: 000859 Kategorija: Brand:

Opis

Jabočni kis Ekološke kmetije Kastelic je izdelan iz ekoloških domačih jabolk. Je srednje kisel, blago sladkega okusa in nežnega vonja po jabolkih. Pridelan je s postopkom naravnega kisanja, ki lahko traja tudi do dve leti, med tem pa se povečuje odstotek ocetne kisline v kisu. Ta ima protibakterijski učinek in pozitivno vpliva na črevesno floro in prebavo.

Jabolčni kis je v Rifuzlu na voljo v 750 ml povratni steklenici.

Uporaba in shranjevanje

Jabolčni kis je nepogrešljiv dodatek solatam in različnim omakam. Klasična kombinacija z oljčnim ali bučnim oljem in ščepcem Piranske soli bo prepričala vsakega solatarja.
Jabolčni kis se pogosto uporablja tudi kot jutranji napitek za prebujanje presnove. Nikar pa ga ne pij po žlicah, saj lahko koncentrirana kislina poškoduje grlo, požiralnik in želodec. Zato ga razredči z vodo: 1 čajno žličko kisa v 2 dl vode.
Uporabiš ga lahko tudi v kozmetične namene – za umivanje obraza in las (namesto balzama za lase). V obeh primerih ga razredči z vodo.

Kis shranjuj na sobni temperaturi, lahko pa tudi v hladilniku.

Prazno in čisto steklenico lahko prineseš v Rifuzl, da jo bomo vrnili dobavitelju, ta pa jo bo ponovno uporabil in napolnil.

Zanimivost

Ekološka kmetija Kastelic iz Mirne Peči je znana po sadjarstvu in predelavi sadja. Njihova dejavnost je v celoti ekološka, pri čemer uporabljajo biodinamične preparate. Poleg svojih znanih jabolk sort Topaz, Opal ter Sansa pridelujejo tudi svežo zelenjavo in žita. Njihova ekološka pridelava in predelava svežih pridelkov omogoča, da se v živilih ohranijo vsi vitamini, minerali in encimi, pomembni za našo vitalnost, zdravje in dobro počutje.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Kastelic

Ekološka kmetija Kastelic

V ozadju Ekološke kmetije Kastelic stoji večgeneracijska družina, ki prideluje kakovostno in zdravo ekološko hrano. Najbolj znani so po sadjarstvu in pridelavi jabolk, in z njimi v času sezone zalagajo tudi Rifuzl. Tekom celega leta pa so na voljo tudi vrhunski produkti iz ekološkega topaza. To so jabolčni sok, odličen jabolčni kis, jabolčni krhlji in hrustljavi jabolčni čips.

Poleg jabolk pridelujejo tudi krušna žita, ki jih predelajo v moko ali kar v testenine, občasno pa imajo v ponudbi tudi domače ekološko meso.

Pri Ekološki kmetiji Kastelic verjamejo v sožitje in sodelovanje z naravo, saj le tako lahko pridelajo kakovostno ekološko hrano. Pravijo, da pridelava odlične hrane ni samo njihova naloga, ampak tudi način življenja.

Z ekološko kmetijo Kastelic imamo vzpostavljen krožni sistem, saj z veseljem sprejmejo v ponovno uporabo vso steklovino od sokov in kisa. Prav tako jim vračamo gajbice od jabolk, ter vedra v katerih dobimo krhlje in čips.

Tukaj pa si lahko pogledaš kratek video z njihove kmetije.

Več …

Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko jabolčni kis 750 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja