Opis
Ingver je rastlina tropskega pasu, ki pod zemljo oblikuje različno velike korenike. Korenike uporabljamo kot začimbo – sveže ali pa posušene in zmlete v prah. Ingver je ostrega in pekočega okusa, njegova uporaba pa je vsestranska. Predvsem je dober sopotnik v zimskem času za dvigovanje odpornosti in kot podpora pri raznih obolenjih dihal.
V Rifuzlu so na voljo korenine ekološko pridelanega ingverja iz Peruja. Te so različnih velikosti in na voljo brez embalaže.
Uporaba in shranjevanje
Ingver lahko dodaš sadnim kompotom, jutranjim kosmičem, kolačem in piškotom, v domač kimči… Lahko ga pokuhaš v vodi, da dobiš ingverjev čaj ali pa preizkusiš katerega od spodnjih receptov.
Vitaminski napitek za dvig odpornosti pripraviš tako, da v sokovniku stisneš ingverjev sok, mu dodaš limonin sok in med po okusu. Vse skupaj premešaš in preliješ v stekleničke. Mešanico lahko piješ koncentrirano in po žlicah, ali pa jo razredčiš z vročo vodo in si pripraviš vroč napitek.
Ingver shranjuj v suhem prostoru, lahko kar v košarici za sadje.
Zanimivost
Ingver ni le odlična začimba, temveč ima tudi marsikateri pozitiven učinek na zdravje. V zadnjih letih se je uveljavil v alternativni medicini.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.