Opis
Ti zeleni špageti vsebujejo eno samo sestavino: zeleni grah. Ta jim daje zeleno barvo, pa tudi visoko vsebnost beljakovin (kar 21,5 g/100g), malce drugačno teksturo in okus. Špageti so posušeni v obliko klobčičev, ki nam olajšajo odmerjanje porcij: 2-3 klopčiči zadostujejo za eno odraslo porcijo. Kot vse Gabaroni testenine, so tudi grahove brez jajc in mlečnih izdelkov, za piko na i pa so še brez glutena (v sledovih se ta še vedno pojavlja že samo zaradi načina shranjevanja).
Grahovi špageti so pri nas na voljo na rinfuzo, iz izkušenj pa svetujem, da si zanje pripraviš kakšno vrečko ali veliko posodo. Posameznih klobčičev se namreč velikokrat ne da stisniti v majhne posode strank.
Uporaba in shranjevanje
Pripravi lonec z vrelo vodo in vanj položi klobčiče špagetov. Pri tem se drži pravila, da so 2-3 klopčiči dovolj za eno odraslo porcijo. Seveda pa je odvisno tudi od tega kakšno omako boš postregel-a ob testeninah. Špagete kuhaj 6-7 minut in nato odlij vodo. Previdno, da jih ne razkuhaš, saj testenine iz stročnic hitro razpadejo, če so predolgo v vodi. Ker so grahove testenine precej nevtralnega okusa jih lahko postrežeš s kakršnokoli omako.
Špagete shranjuj v zaprti posodi v suhem prostoru.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.