✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko fižol ribničan

9,90  / kg

Rdečerjav suh fižol ribničan ekološke kvalitete s kmetije Beci. Odličen za pripravo enolončnic, solat, jot, prilog… Pri nas ga dobiš na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1153 Kategorija: Brand:

Opis

Fižol ribničan (ali po domače ribnčan) je slovenska avtohtona vrsta fižola. Je rdečkasto rjave barve in z malo močnejšo lupino, ki ohrani fižol čvrst tudi po kuhanju. Je kremaste teksture in primeren za pripravo cele kopice jedi. Ribničan, ki ga ponujamo v Rifuzlu, prihaja s kmetije Beci, je ekološke kvalitete in na voljo na rinfuzo. Zato ob naslednjem obisku ne pozabi na vrečko ali posodo, v katero si boš nabral-a svojo merico fižola.

Uporaba in shranjevanje

Uporaba fižola je zelo preprosta. Lahko ga skuhaš vnaprej in nato iz kuhanega pripraviš različne dobrote, lahko pa ga skuhaš kar direktno v enolončnici. A pri tem bodi pozoren-a, da ga boš kuhal-a dovolj dolgo.

Fižol ribničan je posušen, zato ga je potrebno pred kuhanjem namočiti v vodo – lahko za nekaj ur, še boljše pa kar čez noč. Nato vodo odlij, natoči novo in fižol kuhaj na zmernem ognju približno 30 minut. Za malce drugačen okus mu dodaj še lovorjev list ali vejico žajblja.

Kuhan fižol si lahko pripraviš na zalogo in shraniš v zamrzovalniku, dan ali dva pa bo zdržal tudi v hladilniku.

Ribničan se odlično obnese v joti in drugih enolončnicah, solatah, super pa je tudi kot samostojna priloga. Z njim lahko pripraviš tudi tradicionalno slovensko jed: Matevž.

Fižol shranjuj v tesno zaprti posodi, da si ga ne bodo privoščili nezaželeni obiskovalci. 😉

Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko fižol ribničan”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja