Opis
Fižol češnjevec je ena izmed najbolj pogostih in razširjenih sort fižola pri nas. Je svetle barve z nežno roza ali vijoličnimi lisami. V Rifuzlu ponujamo suh fižol češnjevec z Ekološke kmetije Domen. Na voljo je na rinfuzo, zato naslednjič ne pozabi na posodico ali vrečko.
Uporaba in shranjevanje
Uporaba fižola je zelo preprosta. Lahko ga skuhaš vnaprej in nato s kuhanim pripravljaš razno razne dobrote, lahko pa ga skuhaš kar direktno v enolončnici. A pri tem bodi pozoren-a, da ga boš kuhal-a dovolj dolgo.
Fižol pred uporabo obvezno namoči v vodo, lahko za nekaj ur, še boljše pa kar čez noč. Nato vodo odlij, natoči novo in fižol kuhaj na zmernem ognju 35-45 minut.
Kuhan fižol si lahko pripraviš na zalogo in shraniš v zamrzovalniku, dan ali dva pa bo zdržal tudi v hladilniku.
Češnjevec se odlično obnese v juhah, enolončnicah, solatah, super pa je tudi kot samostojna priloga. Z njim lahko pripraviš tudi tradicionalno slovensko jed: Matevž. V navdih pa prilagam še nekaj receptov:
Fižol shranjuj v tesno zaprti posodi, da si ga ne bodo privoščili nezaželeni obiskovalci. 😉
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.