Košarica
0,00 € / kg

Eko fižol adzuki

7,20  / kg

Fižol adzuki iz ekološke pridelave na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Fižol dobimo v 5 kg papirnati vreči, ki jo damo na voljo za uporabo pri nakupu sadja, krompirja, ...
  • 🇨🇳 Poreklo: Kitajska.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000044 Kategorija: Brand:

Opis

Majhni, temno rdeči fižolčki sorte adzuki izvirajo iz mogočnega Himalajskega gorovja na območju vzhodne Azije. Po okusu so oreškasti in sladki, zato jih v azijski kulinariki uporabljajo celo pri pripravi namazov in sladic! Super se bodo obnesli, če si želiš nekoliko spremeniti okuse svoje zelenjavne mineštre ali pa pripraviti zdravo različico čokoladne torte, katero bodo fižolčki obogatili z dodatnimi beljakovinami.

Uporaba in shranjevanje

Fižolčke adzuki je pred kuhanjem najbolje namakati najmanj 4 ure ali kar čez noč, kar bo tudi skrajšalo čas kuhanja. Fižol kuhaj na zmernem ognju približno 1 uro ter nato dobro ocedi. 1 skodelica suhega fižola pomeni 3 skodelice kuhanega.

Ker so po okusu nekoliko slajši kot ostale vrste fižola in stročnic, iz njih lahko poleg juh, prilog in zelenjavnih polpet narediš tudi pecivo in sladke jedi. V azijskih državah jih uporabljajo celo kot sladko polnilo njokov, krofov in tort! Le kdo bi si mislil, da lahko brezgrešno uživamo v nam najljubšem pecivu in sladkarijah, poleg tega pa dobimo še pomembne vlaknine in hranila, potrebne za naše zdravje?

Tule je le nekaj idej, kako uporabiti te super fižolčke:

V kolikor imaš težave s prebavljanjem stročnic ali pa si preprosto želiš dodatnih hranil v svoji prehrani, lahko fižolčke tudi namakaš in kališ. Kaljeni poganjki so polni beljakovin in mikrohranil, encimov, vitaminov in mineralov. Iz njih lahko izdelaš polpete, posuješ po solati in celo dodaš v svoj najljubši smuti. Hrustljav, a podcenjen beljakovinski dodatek!

Zanimivost

Ker adzuki fižolčki vsebujejo veliko prehranskih vlaknin so zelo koristni za zdravje naših prebavil. Ena izmed znanih azijskih jedi, v kateri lahko uporabimo adzuki fižolčke je tudi “Natto”. Jed je lepljiva in značilnega okusa, a z nekoliko sladkim priokusom adzuki fižola. Jed se ponavadi je z rižem, v solatah ali mešano z zelenjavo kot beljakovinski, probiotični dodatek. Jed je izvrstna in vsestranska ne le zaradi svojega okusa, ampak tudi zaradi bogatega spektra hranil, ki poleg probiotičnih koristi podpirajo zdravje naših kosti, srca, krepijo imunski sistem ter celo preprečujejo nastanek nekaterih bolezni in raka. Probiotična hrana, kot je Natto med drugim izboljšuje tudi koncentracijo, spomin in celo blaži stres.

Logotip proizvajalca Bufo Eko

Bufo Eko

V Slovenskem podjetju Bufo Eko postavljajo v ospredje ekološko pridelavo, saj se zavedajo, da lahko s tem strankam zagotovijo kvalitetno in zdravo hrano. Z ekološkim certifikatom se lahko pohvalijo za čisto vse svoje produkte. Sicer pa pri Bufo del surovin pridelajo v Sloveniji, del pa uvozijo – predvsem tisto, kar pri nas sploh ne raste. Njihova ponudba je zelo široka: od koruznih kosmičev, sojinih koščkov, do raznih oreščkov, stročnic in še bi lahko naštevali.

Pri Bufo Eko naročamo največja pakiranja, ki so pogosto tudi po 10, 20 ali več kg. Tako proizvedemo manj odpadkov, kot bi jih sicer z manjšimi pakiranji.

Več …

Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko fižol adzuki”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja