Košarica
0,00 €

Eko domača albuminska skuta Kukenberger 290 g

4,20 

Eko domača albuminska skuta iz kravjega mleka senene prireje 290 g Kukenberger. Albuminska skuta je čvrsta, drobljiva in zelo dobrega okusa.

Ta izdelek lahko kupiš le preko Rifuzlove naročilnice ali v trgovini.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,20 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 000659 Kategorija: Brand:

Opis

Kukenbergerjeva albuminska skuta je čvrsta, drobljiva in zelo dobrega okusa. Glede na beljakovinsko sestavo je to najkakovostnejši mlečni izdelek. Narejena je iz sladke sirotke senenega mleka in je blago sladkega okusa, saj vsebuje relativno velik delež laktoze. Pri obdelavi sirotke se v obliki albuminske skuti izločijo albumini in globulini, ki so lažje prebavljivi proteini.

Uporaba in shranjevanje

Albuminska skuta je odlično dopolnilo obroka po treningu, saj je polna beljakovin. Lahko si jo pripraviš z medom, svežim sadjem. Odlična pa je tudi za pripravo sladic in omak.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.

Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Veš kaj je seneno mleko? Dajejo ga živali, ki se v glavnem prehranjujejo s senom in ne s silažo. To pomeni, da imajo pozimi na jedilniku seno (in nekaj malega močnih krmil), poleti pa se pasejo. Seneno mleko ima v primerjavi s konvencionalnim mlekom dokazano ugodnejšo maščobnokislinsko sestavo in vsebuje več esencialnih maščobnih kislin. Vsebuje tudi več vitamin E in β-karotena.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Kukenberger

Ekološka kmetija Kukenberger

Ekološka kmetija Kukenberger se razprostira na 24 ha površine v okolici Trebnjega. Pohvalijo se lahko z ekološkim certifikatom za vse svoje mlečne izdelke, ter z mnogimi državnimi nagradami. Njihova posebnost so seneno mleko in iz njega pripravljeni mlečni izdelki, ki so najvišje možne kakovosti, saj so živali hranjene 100% brez silaže. Kravam je na voljo prostoren in odprt hlev, najboljše pa se počutijo na paši, kjer tudi preživijo večji del leta. Mleko v glavnem predelujejo v jogurte, skute in sir, velik nabor Kukenbergerjevih izdelkov pa najdeš tudi v Rifuzlovem hladilniku.

Ker se zavedajo, da dobrega podjetja ni brez dobrih ljudi, se zelo trudijo, da delovni čas prilagodijo ljudem in ne ljudi delovnemu času. Skrbijo za dobro vzdušje v kolektivu in se neprestano izobražujejo ter izpopolnjujejo na vseh področjih.

Ekološka kmetija Kukenberger je pred nekaj leti naredila zelo velik korak v ponudbi brezembalažnih mlečnih izdelkov v Sloveniji, saj so večji del svoje ponudbe zapakirali v povratno stekleno embalažo. In to ne le za potrebe Rifuzla, temveč za vse svoje stranke. Zelo pohvalno! Embalaža tako kroži med kmetijo in strankami, med tem pa se napolni s prvovrstnimi mlečnimi izdelki.

Več …

Pasterizirana sirotka (mleko)* (ZTP Haymilk - mleko senene prireje), alkoholni kis*.

*iz kontrolirane ekološke pridelave.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko domača albuminska skuta Kukenberger 290 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja