Opis
Kukenbergerjeva albuminska skuta je čvrsta, drobljiva in zelo dobrega okusa. Glede na beljakovinsko sestavo je to najkakovostnejši mlečni izdelek. Narejena je iz sladke sirotke senenega mleka in je blago sladkega okusa, saj vsebuje relativno velik delež laktoze. Pri obdelavi sirotke se v obliki albuminske skuti izločijo albumini in globulini, ki so lažje prebavljivi proteini.
Uporaba in shranjevanje
Albuminska skuta je odlično dopolnilo obroka po treningu, saj je polna beljakovin. Lahko si jo pripraviš z medom, svežim sadjem. Odlična pa je tudi za pripravo sladic in omak.
Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.
Zanimivost
Veš kaj je seneno mleko? Dajejo ga živali, ki se v glavnem prehranjujejo s senom in ne s silažo. To pomeni, da imajo pozimi na jedilniku seno (in nekaj malega močnih krmil), poleti pa se pasejo. Seneno mleko ima v primerjavi s konvencionalnim mlekom dokazano ugodnejšo maščobnokislinsko sestavo in vsebuje več esencialnih maščobnih kislin. Vsebuje tudi več vitamin E in β-karotena.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.