Košarica
0,00 € / kg

Eko črna leča beluga

8,90  / kg

Črna leča beluga iz ekološke pridelave, na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Lečo dobimo v 5 kg papirnatem žaklju.
  • 🇨🇦 Poreklo: Kanada.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000043 Kategorija: Brand:

Opis

Črna leča je najmanjša v družini leč. Po videzu spominja na bleščeči se kaviar, prav tako pa je bogata s številnimi antioksidanti, beljakovinami in prehranskimi vlakninami, ki zelo koristno vplivajo na človeški organizem.

Uporaba in shranjevanje

Da se bo leča hitreje skuhala, jo najprej namakaj v hladni vodi. Lahko čez noč, lahko samo par ur. Nato jo speri in skuhaj v slani vodi, približno 15-20 min do želene trdote.

Tule je nekaj predlogov, kako lahko uporabiš črno lečo:

 

Zanimivost

Črna leča v primerjavi z drugimi vrstami izredno izstopa s svojo globoko, temno barvo, saj je bogatejša z železom in antioksidanti, ki ščitijo pred prostimi radikali v telesu, preprečujejo nastanek bolezni in raka ter ohranjajo zdravo kri. Svoje ime je dobila po beluga kaviarju, saj je njen videz črn, droben in zrnast. Zaradi svojih koristi in prednosti so jo častila že starodavna plemena in kulture. Egipčani so svoje pokojne pokopavali skupaj s tem bogatim živilom, saj so verjeli, da jih bo njihova dragocenost ščitila ter pospremila v onostranstvo.

Logotip proizvajalca Bufo Eko

Bufo Eko

V Slovenskem podjetju Bufo Eko postavljajo v ospredje ekološko pridelavo, saj se zavedajo, da lahko s tem strankam zagotovijo kvalitetno in zdravo hrano. Z ekološkim certifikatom se lahko pohvalijo za čisto vse svoje produkte. Sicer pa pri Bufo del surovin pridelajo v Sloveniji, del pa uvozijo – predvsem tisto, kar pri nas sploh ne raste. Njihova ponudba je zelo široka: od koruznih kosmičev, sojinih koščkov, do raznih oreščkov, stročnic in še bi lahko naštevali.

Pri Bufo Eko naročamo največja pakiranja, ki so pogosto tudi po 10, 20 ali več kg. Tako proizvedemo manj odpadkov, kot bi jih sicer z manjšimi pakiranji.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko črna leča beluga”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja