Opis
Čičerika je stročnica, ki jo pogosto najdemo v arabski, azijski in afriški kulinariki. V zadnjih letih se zaradi svojih hranilnih vrednosti vedno bolj uporablja tudi v Evropi. Čičerikina moka je narejena z mletjem celih suhih čičerikinih zrn. Je brez glutena in odlična alternativa pšeničnim in drugim glutenskim mokam. Po njej prisegajo predvsem vegetarijanci in vegani, saj vsebuje veliko vlaknin in beljakovin.
Uporaba in shranjevanje
Čičerikina moka je odličen hranljiv nadomestek klasičnim žitnim mokam. Iz nje lahko spečeš palačinke, omlete, kruh, kolače… Lahko jo uporabiš za paniranje, pri pripravi falafla, zelenjavnih polpetov, humusa… Sledi nekaj receptov za navdih, zadnjega na seznamu je pripravila naša Klara – prav posebej za Rifuzlove stranke. 🙂
- chia – bananine palačinke z mešanico ajdove in čičerikine moke
- bramboraky
- vegetarijanski ražnjiči
- čičerikina omleta
Opozorilo:
Čičerikina moka sama po sebi ne vsebuje glutena, ni pa primerna za ljudi s celiakijo, saj pri živilih na rinfuzo ne moremo zagotoviti, da niso prišle v kontakt z drugimi živili.
Čičerikino moko shranjuj v tesno zaprti posodi, na sobni temperaturi.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.