✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Eko čičerikin miso Kis in kvas

6,70 

Čičerikin miso je tradicionalna japonska fermentirana slana pasta bogatega umami okusa, ki je osnova za pripravo miso juhe. Z njim pa lahko popestrimo tudi druge jedi. Izdelan v Sloveniji in voljo v povratnem kozarcu po 330 g.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži s kavcijo 0,20 .
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Izdelke Kis in Kvas nam pripeljejo osebno in pri tem ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1403 Kategorija: Brand:

Opis

Miso je tradicionalna japonska fermentirana slana pasta (kot nekakšna zdrava alternativa jušni kocki), ki je obvezna sestavina miso juhe. Seveda pa je uporabna tudi v druge namene. Pri pripravi omak, enolončnic, marinad, prelivov pa tudi pri vlaganju zelenjave.

Kis in kvas v svoji recepturi uporablja čičeriko in ne riža, ječmena ali soje, kot je to tradicionalno na Japonskem. Eko čičerikin miso je staran le 3-4 mesece in je zato slajši in manj slan. Je značilnega umami okusa, ki nastane pri fermentaciji s koji plesnijo. Vsebuje same naravne in pretežno lokalne sestavine, ki so ekološkega porekla. Je nepasteriziran ter brez umetnih dodatkov.

V Rifuzlu je eko čičerikin miso na voljo v steklenem kozarčku za katerega ti zaračunamo kavcijo 0,2 €, ki ti jo vrnemo, ko prineseš kozarec nazaj.

Uporaba in shranjevanje

O miso pasti lahko preprosto razmišljaš kot o zelo okusni nadgradnji soli ali nekakšni zdravi jušni kocki. Najbolj tradicionalna uporaba je za pripravo miso juhe v kateri se najpogosteje znajdejo tudi tofu, mlada čebulica, gobe, alge, ribe… Z miso pasto pa si lahko popestriš tudi druge juhe, omake za testenine, joto, polivke za solato… Uporabna je tudi pri vlaganju zelenjave, saj doda prav poseben okus.

Za začetek lahko pokusiš s tole cvetačno juhico.

Miso dodajaj po okusu in glede na željeno slanost. Lahko ga prepražiš že na začetku ali pa ga dodaš čisto na koncu, ko bo jed že rahlo ohlajena, saj boš s tem ohranil-a tudi njegove probiotične lastnosti.

Kozarec shranjuj v hladilniku. Ko bo prazen, ga skrbno pomij in prinesi nazaj v Rifuzl, da ga bomo vrnili dobavitelju.

Logotip proizvajalca Kis in Kvas

Kis in Kvas

Za imenom Kis in kvas stojita Goran in Sanja, ki z dušo in srcem kisata vse kar jima pride pod prste. Ukvarjata se namreč s fermentacijo, najpogosteje zelenjave. S postopki, ki so stari že tisočletja, v moderno kuhinjo prinašata bogate okuse in koristnost fermentiranih živil, saj postane s fermentacijo hrana lažje prebavljiva. Živi mikroorganizmi v njej pa pozitivno vplivajo na črevesno floro in prebavo. Danes je Kis in kvas najbolj prepoznavno slovensko podjetje, ki se ukvarja s fermentacijo. 

V njuni zbirki fermentiranih živil boš našel-a tempeh, miso, natto, kimchi in umami omake. Slednja dva sta v različnih izvedbah na voljo tudi v Rifuzlu. Kimchi celo v povratnem kozarčku.

Več …

Eko proso, eko čičerika (20 %), eko sončnična semena, voda, Piranska nejodirana nerafinirana sol (6 %), Aspergillus oryzae.

Lahko vsebuje sledi oreškov, sezama, soje, glutena, arašidov in gorčičnega semena.

Izdelek je nepasteriziran in brez aditivov.
Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko čičerikin miso Kis in kvas”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…