Košarica
0,00 € / kg

Eko bučno olje

(1 mnenje stranke)

33,33  / kg

Toplo stiskano ekološko bučno olje iz praženih bučnih semen, pridelano na Ekološki kmetiji Rozmarič.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, steklenice.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
Šifra: 000765 Kategorija: Brand:

Opis

Ekološko bučno olje iz Ekološke kmetije Rozmarič prihaja iz vasi Veržej v Prlekiji. Bučna semena so njihova lastna, ekološko pridelana in posušena. Semena meljejo na kamne, nato pa jim dodajo vodo in sol brez drugih aditivov. Olje je toplo stiskano – mešanico mletih semen, vode in soli segrejejo v peči na drva na 100 – 110 °C za približno 20 minut. V tem času voda izpari, nato pa sledi stiskanje. Na tak način pridelajo zelo aromatično, gosto in kakovostno bučno olje polnega okusa, ki ti bo dodalo piko na i marsikateri jedi ali solati.

V Rifuzlu dobiš eko bučno olje na rinfuzo, ki si ga natočiš v svojo steklenico. Olje ni stiskano na zalogo, ampak ob vsaki dostavi dobimo sveže stisnjenega.

Zgoraj zapisana cena olja je za kilogram, saj v Rifuzlu vse stvari tehtamo. Za lažjo primerjavo pa je tu še cena na liter: 28€.

Uporaba in shranjevanje

Bučno olje je zelo primerno za pripravo hladnih jedi – solat, namazov, omak ali za dodatek v kremne juhe. Rifuzlarji prisegamo na dve posebni uporabi bučnega olja – prelijemo ga preko skute (kravje ali sojine) in je to odlična malica, za vrhunsko sladico pa si privoščimo vanilijev sladoled prelit z bučnim oljem.

Da bo bučno olje ohranilo svojo kakovost, ga vedno toči v temno steklenico in nato shranjuj stran od sončne svetlobe, v temnem in hladnem prostoru.

Zanimivost

Ali veš, da se za približno 1 l toplo stiskanega bučnega olja porabi 3 kg suhih bučnih semen? Pri hladno stiskanem bučnem olju, kjer se semena ne pražijo, pa kar 6 kg suhih bučnih semen.

Logotip proizvajalca Ekološka kmetija Rozmarič

Ekološka kmetija Rozmarič

Ekološka kmetija Rozmarič je poljedelska kmetija, ki se je leta 2013 podala na pot ekološkega kmetovanja. Najdemo jo ob zadnjem delujočem Mlinu na Muri, v Veržeju. Pozitivna naravnanost in želja po sonaravnem kmetijstvu se odraža tudi v kvaliteti njihovih izdelkov. V ospredju njihove ponudbe so hladno in toplo stiskana olja iz bučnic, lanu, sončnic in konoplje, za katera uporabljajo izključno lastne surovine.

Ko sta Manca in Primož obiskala Ekološko kmetijo Rozmarič, je Mihec (gospodar) povedal svojo misel o tem, kako gospodari in prideluje na svojih 25 hektarih polj: “več, kot zemlji daš, več ti vrne!”.

Na Rifuzlovih policah najdeš sodček s toplo stiskanim ekološkim bučnim oljem Kmetije Rozmarič. Na voljo je izključno na rinfuzo, zato ne pozabi na stekleničko.

Več …

1 mnenje za Eko bučno olje

  1. m

    Zelo okusno in kakovostno olje.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja