🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Eko ajdova moka 1 kg

3,90 

Ekološka ajdova moka pakirana v papirnat škrnicelj.

Šifra: 000108 Kategorija: Brand:

Opis

Ajdova moka je zmleta iz ajdovih semen – piramidastih zrn, iz katerih kuhamo ajdovo kašo. Ajda velja za zelo dober rastlinski vir beljakovin, poleg tega pa je bogata z vlakninami, niacinom in vitaminom D. Zaradi vrste koristnih sestavin je ajda vedno bolj prepoznana kot živilo, ki ugodno vpliva na zdravje.

Ker ajdova moka ne vsebuje glutena, je tekstura njenega testa bolj drobljiva. Zato se vedno svetuje dodajanje ene od glutenskih mok – npr pšenične.

V Rifuzlu je eko ajdova moka na voljo v kilskem pakiranju v papirnati embalaži.

Uporaba

Ajdovo moko se tradicionalno uporablja za izdelavo ajdovih žgancev in kruha, lahko pa iz nje narediš tudi testo za pico, palačinke in druge sladice.

Recepti:

Opozorilo:
Ajda ne vsebuje glutena in je zato primerna za tiste, ki se ga izogibajo. Ne priporočamo je pa ljudem s celiakijo, saj je v Rifuzlu na polici skupaj z pšeničnimi in pirinimi mokami.

Shranjevanje

Ekološko pridelane moke so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš moko zaščititi pred njimi, jo pretresi v steklen kozarec na patent, ali pa shranjuj v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v temnem in suhem prostoru.

Zanimivost

Navadno ajdo laično uvrščamo med žita, je pa sicer bolj v sorodu z rabarbaro kot pa s katerim od žit.

Logotip proizvajalca EkoPrekmurc

EkoPrekmurc

V vasi Puconci, na levem bregu reke Mure, stoji skromna EKO kmetija, kjer mali kmet z velikim srcem in še večjim veseljem rije po zemlji in prideluje EKOloške dobrote. Po dvorišču se sprehajajo srečne kokoši, zobajo ekološko pridelano zrnje in nesejo odlična jajca. Na njivah se bohotijo zdravi listi ajde, pire, ješprenja, prosa in zorijo, da bo njihovo zrnje postalo slastna kaša. Pri hiši ropota mlin na kamen, v katerem nastaja odlična ekološka moka vseh vrst.

Delček njihovih pridelkov vam bodo predstavili na Rifuzlovem dnevu odprtih vrat. Družinsko tradicijo je iz Prekmurja do Ljubljane popeljal biolog in raziskovalec vsega živega, Matjaž Novak. Skupaj z očetom, Štefanom, vas bosta pozdravila na stojnici. Tam vam bosta z veseljem povedala še kaj več o njuni kmetiji in vas pogostila s tipičnim prekmurskim kruhom, pecivom, bučnim oljem in še kaj se bo našlo.

“Pridružite se nama, da se kaj pogučijmo.”

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko ajdova moka 1 kg”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja