🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 € / kg

Eko ajdova kaša

4,80  / kg

Slovenska ekološka ajdova kaša na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 000125 Kategorija: Brand:

Opis

Ajdo uvrščajo med žita, čeprav botanično spada med trave. Uporabljajo se predvsem njena semena piramidaste oblike, iz katerih se z luščenjem dobi ajdovo kašo, z nadaljnjim mletjem pa ajdovo moko. Ajdovo kašo si lahko pripraviš na različne načine – kuhano ali pečeno. Njena vsebnost beljakovin je veliko bolj uravnotežena kot pri drugih žitih. Bogata je s cinkom, železom, magnezijem, fosforjem in selenom.

Ajdova kaša v Rifuzlu je ekološka, slovenska in na voljo v rinfuzi. V ponudbi se izmenjujeta hladno luščena ajdova kaša svetlejše barve iz Bio mlina Stražar in toplo luščena ajdova kaša temnejše barve od Eko Prekmurca.

Priprava

Kašo pred kuhanjem spiraj pod vodo, dokler ne bo voda popolnoma bistra. Kašo kuhaj v slani vreli vodi v razmerju 1:2 na nizkem ognju približno 15 minut. Kuhani ajdovi kaši lahko dodaš praženo zelenjavo ali gobice, lahko jo ohladiš in z njo pripraviš solato, z njo napolniš paprike… možnosti je neskončno. Odlično pa se obnese tudi kot sladica.

Recepti:

Opozorilo:
Ajda sama po sebi ne vsebuje glutena, a zaradi rinfuze obstaja možnost, da je bila v kontaktu z glutenskimi živili. Zato jo odsvetujemo alergikom.

Med ajdovo kašo se lahko znajdejo kamenčki, zato pazljivo pri uživanju!

Shranjevanje

Ekološko pridelane kaše so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš kašo zaščititi pred njimi, jo shranjuj v kozarcu na patent, ali pa v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v suhem prostoru.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko ajdova kaša”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja