✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko ajdova kaša – hladno luščena

6,50  / kg

Slovenska ekološka hladno luščena ajdova kaša iz Ekološkega mlina Stražar. Za pripravo presnih kaš, ajdot, enolončnic, sladic in polnjenih paprik. Na voljo na rinfuzo.

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Ajdovo kašo dobimo v papirnati vreči.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1232 Kategorija: Brand:

Opis

Ajdo uvrščamo med žita, čeprav botanično ne spada med trave. Njena semena semena so piramidaste oblike, iz katerih z luščenjem dobimo ajdovo kašo, z nadaljnjim mletjem pa ajdovo moko. Kašo lahko pripraviš na različne načine – kuhano ali pečeno. Ta tradicionalna jed, ki je pri nas v uporabi že več kot 600 let, je bila v preteklosti kar pogosto na krožnikih revežev. Danes pa se ponovno vrača, saj je njena visoka vsebnost in sestava beljakovin veliko bolj uravnotežena kot pri drugih žitih. Bogata je s cinkom, železom, magnezijem, fosforjem in selenom.

V Rifuzlu je na voljo slovensko ekološko ajdovo kašo, ki je hladno luščena in ima ohranjeno sposobnost kaljenja. Ta je svetlejše barve in jo dobimo iz Ekološkega mlina Stražar.

V ponudbi imamo tudi ekološko ajdovo kašo, ki je toplo luščena, od Eko Prekmurc-a.

Priprava

Najprej jo dobro speri pod vodo, nato pa kuhaj v slani vreli vodi v razmerju 1:2 na nizkem ognju približno 15 minut. Kuhani ajdovi kaši lahko dodaš praženo zelenjavo ali gobice, lahko jo ohladiš in z njo pripraviš solato, z njo napolniš paprike… možnosti je neskončno. Odlično pa se obnese tudi kot sladica.

Recepti:

Opozorilo:

Ajda sama po sebi ne vsebuje glutena, a zaradi rinfuze obstaja možnost, da je bila v kontaktu z glutenskimi živili. Zato jo odsvetujemo alergikom.

Shranjevanje

Ekološko pridelane kaše so ene izmed tistih živil, ki gredo še posebej v slast moljem in drugim živalicam. Če želiš kašo zaščititi pred njimi, jo shranjuj v kozarcu na patent, ali pa v kakšni drugi posodi ki jo lahko tesno zapreš.

Shranjuj v suhem prostoru.

Logotip proizvajalca Bio mlin Stražar

Bio mlin Stražar

Bio mlin Stražar je družinska ekološka kmetija, ki se nahaja v Škocjanu – v bližini Doba pri Domžalah.  Vodi jih skrb za naravo in misel, da si želijo zemljo ohraniti tudi za prihodnje rodove. S tem v skladu je njihova celotna pridelava ekološka, torej brez uporabe pesticidov, umetnih gnojil, gensko spremenjenih organizmov, konzervansov, umetnih arom… Na kmetiji Stražar skrbijo, da rastline rastejo na zdravih tleh, ki niso obremenjena z gnojili in pesticidi.

Njihova glavna panoga je pridelava ekoloških žit: pšenice, pire, rži, ovsa, ajde, kamuta, ječmena, lana, konoplje. poleg tega pa se pri Stražarjevih ukvarjajo tudi s predelavo, saj imajo enega največjih mlinov na kamne v Sloveniji in si moko meljejo sami.

Več …

100 % hladno luščena ajdova kaša.
Kontrolira SI-EKO-002.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko ajdova kaša – hladno luščena”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja