✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 € / kg

Eko 80 % čokolada Fairafric

32,50  / kg

Ekološka temna čokolada Fairafric v lomljenih koščkih ali tablicah na rinfuzo. Čokolada je v celoti izdelana v Gani po načelih pravične trgovine.

Ni na zalogi

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce, posode za hrano, vrečke (platnene, plastične).
  • Pri dobavi tega izdelka nastane nekaj odpadkov. Čokolado dobimo v 8 kg plastičnem vedru, ki ga uporabimo za shranjevanje drugih živil ali ga podarimo naprej.
  • 🇬🇭 Poreklo: Gana.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1279 Kategorija: Brand:

Opis

Ekološka čokolada Fairafric prihaja iz Gane in premika meje v svetu čokolade, saj je v celoti izdelana v Gani. Od gojenja kakavovca do končne tablice čokolade. Izdelana je po načelih pravične trgovine in z nakupom takšne čokolade podpiraš pravično plačana delovna mesta.

80 % čokolado Fairafric z zelo bogatim okusom pri nas najdeš v različno velikih koščkih na rinfuzo in si jo lahko naložiš v svojo posodico ter se izogneš nepotrebnemu pakiranju.

Uporaba in shranjevanje

Temna čokolada je lahko zdrava sladica ali prigrizek kar tako. Lahko si jo nalomiš na koščke in zmešaš s suhim sadjem ali pa jo potreseš po jutranji topli kaši. Iz nje pa lahko spečeš tudi različne sladice, tako da čokolado stopiš nad soparo ali jo v pecivo dodaš nalomljeno na koščke.

Čokolado si lahko shraniš v posodo ali kozarec in jo shranjuješ na sobni temperaturi.

Zanimivost

Ali veš, da je le 1 % svetovne ponudbe čokolade narejen v Afriki? Zato je čokolada znamke Fairafric tako posebna, saj z njenim nakupom veliko več prihodkov od prodaje čokolade ostane v državi izvora, torej v Gani, kar omogoča tamkajšnjim delavcem boljše življenje ter več kvalitetnih delovnih mest.

Logotip proizvajalca Fairafric

Fairafric

Fairafric je nemško-gansko socialno podjetje, ki se ukvarja s pridelavo fair trade čokolade. Ta čokolada je od začetka do konca, od kakavovega zrna do čokolade, proizvedena v Gani.

Zakaj je to pomembno? Izvažanje surovin po nizkih cenah je slabo za lokalno ekonomijo, zato je podjetje Fairafric naredilo korak naprej in celotna proizvodnja čokolade poteka v Gani. S tem veliko več prihodkov od prodaje čokolade ostane v državi izvora. Podjetju je pomembna dobrobit svojih zaposlenih, zato se držijo načel pravične trgovine. Z vsakim nakupom pravične čokolade tako pomagaš ustvarjati nova kvalitetna delovna mesta ter dostop do boljše izobrazbe in zdravstvene oskrbe.

Pri Fairafric se trudijo tudi za zmanjševanje svojega ogljičnega odtisa in so že od leta 2018 ogljično nevtralni. Med drugim denar vlagajo tudi v projekt pogozdovanja v Togu in v uporabo učinkovitih kuhalnikov v Gani.

Od leta 2019 ponujajo tudi čokolado brez embalaže, nad čimer smo Rifuzlarji še posebej navdušeni.

Celotno zgodbo tega pravičnega podjetja si lahko prebereš na njihovi spletni strani.

Več …

Kakavova masa*, trsni sladkor*, kakavovo maslo*. Najmanj 80 % delež kakava.
Lahko vsebuje sledi mleka, arašidov in oreščkov.

*iz kontrolirane ekološke pridelave.
Kontrolira: SI-EKO-002

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Eko 80 % čokolada Fairafric”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja