✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Dimljena bučna omaka Kis in kvas

7,90 

Dimljena bučna omaka pričara bogat umami okus – podoben sojini omaki, z aromo bučnih semen in dimljenega. Pripravljena z naravno fermentacijo pri Kis in kvas-u. Na voljo v steklenički po 250 ml.

7 na zalogi

  • Izdelek kupiš v stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Veganski izdelek.
  • Lahko vsebuje gluten v sledovih.
Šifra: 1329 Kategorija: Brand:

Opis

Dimljena bučna omaka je prav poseben izdelek iz kuhinje dvojca Kis in kvas. Njena glavna sestavina je bučni drobljenec, ki je stranski produkt pri stiskanju bučnega olja. Bučni drobljenec je najprej hladno dimljen, nato pa naravno fermentiran in začinjen s piransko soljo, da pridobi značilen in močan okus. Omaka je nato starana 1 mesec in pasterizirana. Kot vsi izdelki Kis in kvas je tudi ta brez dodatnih arom, ojačevalcev okusa in konzervansov.

Bučna omaka je na prvi pogled podobna sojini omaki, a jo odlikuje precej intenzivnejši umami okus, pridih bučnih semen in aroma dima. Od sojine se razlikuje tudi po tem, da ne vsebuje soje, niti pšenice, zato je primerna za vse, ki se izogibajo tema dvema sestavinama.

Dimljeno bučno omako najdeš na Rifuzlovih policah pakirano v 250 ml stekleničke.

Uporaba in shranjevanje

Dimljena bučna omaka bo odličen dodatek v kuhinji tistim, ki radi eksperimentirate z novimi azijskimi okusi. Lahko se jo uporabi kot nadomestek sojine omake, a je okus precej bolj intenziven in je par kapljic dovolj. Stir fry, mariniranje tofuja, azijske juhice, pečen riž… Vse to in še več lahko obogatiš z okusno bučno omako.

Pred uporabo lahko bučno omako shranjuješ na sobni temperaturi, po odprtju pa jo prestavi v hladilnik. Tako bo uporabna še najmanj 12 mesecev.

Logotip proizvajalca Kis in Kvas

Kis in Kvas

Za imenom Kis in kvas stojita Goran in Sanja, ki z dušo in srcem kisata vse kar jima pride pod prste. Ukvarjata se namreč s fermentacijo, najpogosteje zelenjave. S postopki, ki so stari že tisočletja, v moderno kuhinjo prinašata bogate okuse in koristnost fermentiranih živil, saj postane s fermentacijo hrana lažje prebavljiva. Živi mikroorganizmi v njej pa pozitivno vplivajo na črevesno floro in prebavo. Danes je Kis in kvas najbolj prepoznavno slovensko podjetje, ki se ukvarja s fermentacijo. 

V njuni zbirki fermentiranih živil boš našel-a tempeh, miso, natto, kimchi in umami omake. Slednja dva sta v različnih izvedbah na voljo tudi v Rifuzlu. Kimchi celo v povratnem kozarčku.

Več …

Voda, bučni drobljenec, koruza, Piranska nejodirana nerafinirana sol (14%), spore Aspergillus soyae.

Lahko vsebuje sledi oreškov, sezama, soje, arašidov in gorčičnega semena.
Izdelek je pasteriziran in brez aditivov.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dimljena bučna omaka Kis in kvas”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…