Košarica
0,00 € / kg

Cvetlični med Čebelarstvo Jevšovar rinfuza

11,00  / kg

Cvetlični med Čebelarstva Jevšovar na rinfuzo, ki si ga lahko natočiš v svoj kozarček.

Ni na zalogi

  • Kupiš z lastno embalažo. Najbolj priporočamo steklene kozarce. Premer odprtine kozarca naj bo vsaj 5 cm.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Urh nam med pripelje v kovinskem sodčku.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000787 Kategorija: Brand:

Opis

Cvetlični med čebele izdelajo iz nektarja oz. medičine nabrane na travniškem cvetju in sadnem drevju. Je aromatičen med z vonjem po cvetju, sadju ali kompotu. Rumenorjava barva medu in okus se lahko razlikujeta tekom sezon, glede na to, kje so čebele pretežno nabirale medičino.

Cvetlični med je srednje do močno sladek in ker je najbolj prebavljiv, se priporoča mlajšim otrokom. Posebej se ga priporoča tudi srčnim bolnikom in tistim z nizkim krvnim tlakom.

Cvetlični med hitreje kristalizira, a brez skrbi, kristaliziran med ni pokvarjen, temveč je to le pokazatelj, da je med kakovosten in naraven. Do kristalizacije pride v vseh vrstah medu, a je ta odvisna od temperature ter vrst in razmerja sladkorjev v njih. Zato pri nekaterih vrstah medu poteka hitreje, v drugih počasneje.

V Rifuzlu imamo ves čas na voljo eno vrsto medu na rinfuzo, ki ti ga natočimo v tvoj kozarec. Katera vrsta medu je na voljo za točenje, je odvisno od sezone in od tega, kako hitro kakšen med kristalizira. Primeren kozarec za točenje medu, je takšen, ki ima premer odprtine vsaj 5 cm.

Uporaba in shranjevanje

Med uporabi kot sladilo v čaju, v raznih kuhanih kašah, kosmičih, smutijih ali pecivih, namaži ga na kruh, na palačinke ali pa ga preprosto pojej eno žličko kar samega za krepitev imunskega sistema.

Dodaš ga lahko tudi v domačo masko za obraz ali lase, saj umirja razdraženo kožo. Uporaba medu je zelo široka, zato le pogumno v raziskovanje njegovih lastnosti in delovanja.

Shranjuj ga na sobni temperaturi. Če bo ta nižja od 20 °C pa obstaja verjetnost, da bo med sčasoma kristaliziral. V kolikor se to zgodi, ga lahko uporabljaš kar takega, saj z njim ni nič narobe. Če pa ga želiš ponovno utekočiniti, ga segrej v vodni kopeli, a samo do 40 °C, saj pri višji temperaturi med izgubi svoje naravne lastnosti in učinkovine. Najpogostejša napaka, ki jo delamo je ta, da damo med v vroč čaj, zato najprej počakaj, da se ohladi in šele nato dodaj med.

Zanimivost

Čebelarstvo Jevšovar deluje po principih ekološkega čebelarjenja. Za lokacije pašnih virov izbirajo čim bolj neokrnjene kraje s čim manj industrije in prometa. Posebnost njihovega čebelarstva je tudi ta, da za mediščno satje uporabljajo izključno deviško satje, katerega jeseni odstranijo iz panjev. S tem preprečijo morebiten vnos sladkorja (s katerim krmijo čebele pozimi) v mediščno satje in s tem v med.

Logotip proizvajalca Čebelarstvo Jevšovar

Čebelarstvo Jevšovar

Čebelarstvo Jevšovar je družinsko čebelarstvo. Nahajajo se na Dolenjskem, med Litijo in Mirno, v vasi Tihaboj. Ljubezen do dela s čebelami gojita predvsem sin Urh in oče Drago, ki opravita večino dela s čebelami. Pri ostalih delih, na primer točenju medu, pa je dobrodošla pomoč ostalih družinskih članov.

Trenutno čebelarijo s približno 150 čebeljimi družinami. Ker želijo svojim strankam ponuditi čim več različnih vrst medu, čebele s pomočjo dveh prevoznih enot vozijo na različne paše po Sloveniji. Na voljo imajo več vrst slovenskega medu, ponudba pa varira glede na sezono.

Njihovi pridelki so namenjeni vsem, ki se radi sladkajo na zdrav način. Trudijo se, da so pridelki, ki jih ponudijo strankam kakovostni, kar zagotavljajo tudi s tem, da medu ne segrevajo in ga pridobivajo izključno iz deviškega satja, katerega preko zime odstranijo iz panjev.

V Rifuzlovi ponudbi tako najdeš različne vrste medu v kozarcih, ki jih Urh z veseljem vzame nazaj. Si vedel-a, da je poleg medu v kozarcih na voljo tudi med na rinfuzo?

Več …

100 % točen cvetlični med.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cvetlični med Čebelarstvo Jevšovar rinfuza”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…