Opis
Imaš rad-a česen? Potem verjetno največkrat posežeš kar po svežem, kajne? Za tiste dni, ko se ti res ne da lupiti in sekljati, je tu česen v prahu! V Rifuzlu najdeš tistega od Panorganic – Česnek, kot česnu rečejo v Prlekiji. Je slovenski česen, ročno obran in očiščen. Sušen je na tradicionalen način – na prepihu, zaradi česar ohrani vso svojo aromatičnost in okus. Je nepogrešljiv prebivalec vsake omarice z začimbami.
Dobiš ga na rinfuzo, zato naslednjič ne pozabi na posodico.
Uporaba in shranjevanje
Če želiš nadomestiti 1 strok česna, uporabi eno čajno žličko česna v prahu. 3 stroke česna pa tako nadomestiš z eno jedilno žlico česna v prahu. Česen v prahu lahko zmešaš tudi z vodo in tako ustvariš česnovo pasto, ki jo lahko nato uporabiš v različnih omakah.
Sicer pa se česen odlično prileže v večini slanih jedi: v juhah, omakah, na zelenjavi in mesnih jedeh, ribah in celo gobah. Je nepogrešljiv v različnih marinadah in eksotičnih pomakah.
Najboljše je, da si česen v prahu naložiš kar v rabljeno posodico za začimbe. Tako boš česen tudi lažje doziral-a v željeno jed. Shranjuj ga v suhem prostoru in na sobni temperaturi.
Zanimivost
Česnek je posebej zanimiv ker je zrasel na slovenskih tleh – bolj natančneje v Prlekiji. Ni mu bilo potrebno prepotovati več tisoč km z daljne Kitajske, temveč le malo več kot 100 in je že v Rifuzlu. Tudi pri njegovem okusu se opazi kakovost lokalnega pridelka, je namreč zelo aromatičen in močnega okusa – kot se za česen spodobi. 😉
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.