✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Bombažna vrečka za hrano

(1 mnenje stranke)

3,89 4,19 

Vrečka iz organskega bombaža Dantesmile za nakup in shranjevanje razsutih živil. Na voljo v dveh dimenzijah, velika ali majhna.

  • Izdelek kupiš brez embalaže.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000099 Kategorija: Brand:

Opis

Že imaš svojo vrečko za nakupovanje sadja in zelenjave? Ja? Super, si! ? Kaj pa vrečko za nakupovanje živil na rinfuzo, na primer za žita, stročnice, testenine, kosmiče, oreščke ali piškote? Če še ne, potem nate čakajo te bombažne vrečke, da jih dodaš v košarico in začneš uporabljati pri svojih naslednjih nakupih. ?

Vrečke so narejene iz 100 % organskega bombaža in so ti na voljo v dveh dimenzijah:

  • majhna: 20,5 x 25,5 cm
  • velika: 25,5 x 30,5 cm

Lahko pa kupiš kar komplet treh vrečk, kjer dobiš dve majhni in eno veliko bombažno vrečko.

Vrečka ima na vrhu dvojno vrvico na poteg, s katero lahko vrečko varno zapreš in ni skrbi, da bi se ti nakupljeno živilo raztreslo. Kot vse Dantesmile vrečke imajo tudi te na všitem listku zapisano težo vrečke, da ti jo prodajalka/prodajalec lahko odšteje od skupne teže.

Uporaba

Bombažno vrečko lahko uporabljaš za nakup in shranjevanje najrazličnejših živil, od kruha, peciva, piškotov, do testenin, žitaric, kosmičev, stročnic, riža, oreškov in suhega sadja. Vanjo lahko shraniš tudi malico za na pot ali pa jo uporabljaš za shranjevanje oblačil, copat, igrač, kozmetike, … Ja, ta vrečka je res pripročna in uporabna!

Po uporabi jo operi v pralnem stroju na 40 – 60 °C. Lahko jo pereš tudi na višjih temperaturah, a se bo v tem primeru malce bolj skrčila. Če boš v vrečki shranjeval/-a hrano, ti priporočamo, da jo pereš brez uporabe mehčalca.

Zanimivost

Kako se izogniti uporabi vrečk za enkratno uporabo? In kako se izogniti situaciji, da vedno znova pozabiš svoje vrečke za večkratno uporabo? Poskrbi, da imaš vrečke vedno nekje na dosegu roke. 😉 Nastavi si kakšno v torbico ali ruzak in naj bo vedno tam, en komplet vrečk imej vedno v avtu, nekaj pa jih nastavi k vhodu ali h ključem, da se spomniš na vrečko, ko odhajaš od doma. Kmalu ti bo prišlo v navado, da imaš vedno nekje “v žepu” kakšno bombažno vrečko in tako se boš izognil/-a uporabi vrečk za enkratno uporabo, pa naj bodo to plastične ali papirnate, vseh želimo porabljati čim manj.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

1 mnenje za Bombažna vrečka za hrano

  1. Miha

    Popolna izbira za nakupovanje kruha ali žemelj.

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…