✨ Naročilnica je trenutno ODPRTA!
Košarica
0,00 €

Biorazgradljiva folija za živila Dantesmile

(1 mnenje stranke)

6,99 16,99 

Naravna ročno izdelana folija za živila iz bio bombaža in slovenskega čebeljega voska, namenjena večkratni uporabi, v treh različnih velikostih.

 • Izdelek kupiš v papirnati/kartonski embalaži.
 • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki. Izdelke Dantesmile prejmemo po pošti, škatlo in papir za polnilo uporabimo za pošiljanje paketov tebi. :)
 • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
Šifra: 000088 Kategorija: Brand:

Opis

Biorazgradljiva folija za živila je folija za večkratno uporabo in je trajnostna alternativa plastičnim in aluminijastim folijam za shranjevanje živil. Izdelana je iz bio bombažne krpe, ta pa je prepojena s slovenskim ekološkim čebeljim voskom, ki sta mu dodana še jojobino olje in ročno nabrana slovenska smrekova smola (ki jo Jasmina iz Dantesmile nabira kar sama). Če lepo skrbimo za njo, jo lahko uporabljamo tudi več let, sčasoma bo le postala manj lepljiva.

Folija je vodoodporna in tako primerna za shranjevanje hrane (npr. sadja, zelenjave, sira, …), zavijanje sendvičev za na pot, shranjevanje kruha, pokrivanje pijače, … Manjša velikost je primerna za ovijanje sadja, odrezane zelenjave ali sira in preprečuje izsuševanje v hladilniku, srednja velikost je najbolj priročna za shranjevanje sendvičev, peciva ali pokrivanje posod, večja pa za zavijanje kruha.

Uporaba

S folijo pokrij posodico/zelenjavo/sendvič in jo za nekaj sekund objemi z dlanmi. Pod toploto dlani bo folija postala ravno toliko lepljiva, da bo ohranila obliko, ki si jo želiš.

Po uporabi folijo dobro speri pod hladno vodo, kadar je bolj umazana, jo dodatno podrgni z gobico in blagim detergentom za pomivanje posode ter speri. Obriši do suhega ali pa pusti da se posuši na zraku.

Da ti bo folija služila dlje časa, jo občasno položi na mizo in povaljaj z valjarjem, da se vosek in smola zopet bolj vpijeta v bombaž. Ko se ti bo zdelo, da je res odslužila svoje delo, pa jo lahko odvržeš na kompost ali med biološke odpadke.

Opozorilo

Folije nikoli ne spiraj s toplo vodo, da ne odstraniš plasti iz voska. Prav tako folije ne suši na radiatorju ali soncu. Odsvetujemo ti, da folijo uporabljaš za shranjevanje surovega mesa ali suhomesnatih izdelkov.

Zanimivost

Ker je naravna folija za živila izdelana iz čebeljega voska, ki je bogat z aktivnimi sestavinami, je hrana, ki je prekrita z njo, varno sveža, predvsem zahvaljujoč propolisu, ki je znotraj čebeljega voska.

Logotip proizvajalca Dantesmile

Dantesmile

Dantesmile je prva slovenska zero waste linija naravi prijaznih izdelkov za dom brez odpadkov. Samo pomisli koliko odpadkov se nabere kot posledica uporabe aluminijaste folije, slamic, gobic za pomivanje, plastičnih vrečk… Jasmina iz Dantesmile ima rešitev, saj je za vse to našla zero waste alternative. Zaveda se, da je pot do zmanjšanja odpadkov uspešna le, če spremenimo svoje navade. In tako spodbuja, da jih spremeniš tudi ti, korak za korakom. Mnogo izdelkov izdela sama ali s pomočjo sodelavke Jasmine (ja, kar dve sta 🙂 ).

Namesto aluminijaste folije uporabi čebeljo folijo, ki ti bo služila več let. Namesto plastičnih vrečk, izberi bombažno, ki jo lahko vedno znova opereš in spet uporabiš. Namesto plastičnih gobic Jasmina uporablja krpice za pomivanje iz jute ali pa lufe, ki zrastejo kar v njenem rastlinjaku na Dolenjskem. Od kopalniških do kuhinjskih pripomočkov – vse za tvoj zero waste dom.

Jasmina je skrbna tudi pri pakiranju izdelkov in ne uporablja nepotrebnih plastičnih polnil. Zato so njeni paketi vedno polni papirnatega polnila, ki ga Rifuzlarke vedno znova uporabimo za pošiljanje naših paketov.

Več …

Bio bombaž, čebelji vosek, smrekova smola, jojobino olje.

1 mnenje za Biorazgradljiva folija za živila Dantesmile

 1. Katarina

  Zdravo!

  Hvala za poslano, že dolgo sem imela to folijo v mislih in jo končno realizirala. Zaenkrat mi je všeč. Testirala jo bom tudi zaradi službenih aktivnosti in malo raziskujemo variante za trajnostna darila ali namige za občane.

  Glede naročila je bilo vse OK, razen tega, da nisem našla nikjer cene dostave. Izpisala se je šele potem, ko je bilo naročilo sprovedeno. če bi bila o tem prej obveščena, bi združila pot v Ljubljano in prišla do vas raje osebno. Tako da mogoče bi bilo potrebno to informacijo bolj izpostaviti, da jo kupec vidi pravočasno.

  Všeč mi je bilo pakiranje / reciklirana kuverta s sporočilom, sporočilce in pakiranje. Prava zgodba od začetka do konca.

  • Manca Behrič

   Katarina, hvala za ta predlog. Bomo razmislili, kako bi lahko to informacijo še bolj jasno izpostavili pri naročanju.

   Za folijo pa verjamem, da bo res dobro služila, meni že več let. 🙂

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vam bo prav tako všeč…