🥬 Trenutno aktualno: naročilnica za zelenjavo
Košarica
0,00 €

Bio probiotični jogurt Kekec 1 l

4,90 

Bio probiotični jogurt iz surovega kravjega mleka proste pašne reje 1l Kekec.

  • Izdelek kupiš v vračljivi stekleni embalaži.
  • Pri dobavi tega izdelka ne nastanejo odpadki.
  • 🇸🇮 Slovenski izdelek.
  • Izdelek z ekološkim certifikatom.
  • Vsebuje laktozo.
Šifra: 000271 Kategorija: Brand:

Opis

Kekčevi probiotični jogurti so narejeni iz surovega mleka proste pašne reje. Ker je pravi domač – brez dodanih sladkorjev, konzervansov in stabilizatorjev, je malo bolj kislega okusa.

Kekčeve probiotične jogurte pripravljajo s pomočjo bakterij, ki so znane kot tiste z največ koristnimi učinki na zdravje in dobro počutje človeka: Bifidobacterium lactis in Lactobacillus acidophilus.
Probiotiki so živi organizmi, ki prispevajo k zdravju in dvigu imunske odpornosti, če jih v zadostnih količinah vnašamo v telo. S tem tudi zmanjšamo rast škodljivih bakterij in gliv (npr. kandide).

Kot vsi Kekčevi izdelki je tudi probiotični jogurt brez konzervansov in stabilizatorjev, ročno izdelan in polnjen v stekleno povratno embalažo.

V Rifuzlu lahko izbiraš med 500 ml in 1 l steklenico probiotičnega jogurta.

Uporaba in shranjevanje

Kravji probiotični jogurt si za zajtrk zmešaj s kosmiči in svežim sadjem ali pa ga dodaj v smuti.

Pri naravnih mlečnih izdelkih je temperatura shranjevanja izredno pomembna. Vsi izdelki so namreč polni organizmov, ki na višjih temperaturah zaživijo in začnejo predelovati izdelek. To lahko opaziš kot kisanje mleka, ali pa poslabšanje okusa že kislih izdelkov. Predviden rok uporabe izdelka lahko tako dosežeš le s pravilnim shranjevanjem. Zato vse mlečne izdelke shranjuj v hladilniku.
Čist kozarček prinesi nazaj v Rifuzl, vrnili ti bomo kavcijo, kozarček pa bo ponovno uporabljen.

Zanimivost

Mlečni izdelki sirarstva Kekec so povsem naravni, zato tudi konsistenca in okus izdelkov nista vedno enaka. To namreč omogoča samo industrijska pridelava živil. Mleku se vsakodnevno spreminja sestava, zato tudi izdelki iz njega ne morejo biti vedno enakega okusa in teksture. Tako vsaj vemo, da gre za resnično naravne izdelke brez konzervansov in stabilizatorjev. In v tem je čar ekološkega in naravnega sirarstva.

Logotip proizvajalca Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Eko kmetija in sirarstvo Kekec

Že desetletja nudijo kakovostna polnovredna, ročno izdelana bio živila in več kot 20 krat mednarodno nagrajene mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka proste reje. Živali od pomladi do jeseni pasejo kakovostno travo, v zimskem času imamo zanje seno.

Z vsem znanjem in ljubeznijo skrbijo za živali in jim dajejo prostor pod soncem. Samo tako je lahko tisto, kar ustvarjajo, najboljše za vse, ki uživajo v ekoloških pridelkih njihove kmetije.

Obraz znamke je Maja Kekec, po izobrazbi univ. dipl. inž. živ. tehnologije, ki je v sklopu ekološke kmetije odgovorna za predelavo in prodajo bio izdelkov.

Več …

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio probiotični jogurt Kekec 1 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja